Friday, May 20, 2016

JAMES ELLROY ''PERFIDIA Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ'' (ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον μετρ του είδους.
6 Δεκεμβρίου 1941. Ο B΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη και οι τελευταίες ελπίδες των Αμερικανών για ειρήνη εξανεμίζονται –οι Ιάπωνες μόλις βομβάρδισαν το Περλ Χάρμπορ. Το Λος Άντζελες, παράδεισος έως τώρα για τους Αμερικανοϊάπωνες, ξαφνικά κυριεύεται από πολεμικό πυρετό και ρατσιστικό μίσος.
Η σατανική δολοφονία μιας οικογένειας Ιαπώνων φέρνει κοντά τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους. Ο αστυνόμος Γουίλιαμ Πάρκερ είναι χαρισματικός αλλά διαποτισμένος από αμφίβολες ιδεολογίες. Συγκρούεται με τον διεφθαρμένο αρχιφύλακα Ντάντλεϊ Σμιθ, Ιρλανδό μετανάστη και πρώην δολοφόνο του IRA. Ο Χιντέο Ασίντα είναι ο μόνος Ιάπωνας στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας του Λος Άντζελες. Η Κέι Λέικ είναι μια νέα διανοούμενη που αναζητά την περιπέτεια.
Θα εμπλακούν και οι τέσσερις στην έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης και θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός πολιτικού κυκλώνα –σύντροφοι, αντίπαλοι, εραστές, πιόνια της Ιστορίας.
Με το Perfidia, ο Ellroy εγκαινιάζει τη δεύτερη Τετραλογία του Λος Άντζελες και αποτυπώνει μια στιγμή της Ιστορίας με συγκλονιστικό τρόπο. Μας καλεί να εξιχνιάσουμε ένα μεγάλο έγκλημα που, με τη σειρά του, εξηγεί το έγκλημα του ίδιου του πολέμου.

Ο James Ellroy γεννήθηκε το 1948 στο Λος Άντζελες, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας μεταξύ άλλων της Τετραλογίας του Λος Άντζελες –Η Μαύρη Ντάλια, Το Μεγάλο Πουθενά, Λος  Άντζελες εμπιστευτικό και Λευκή τζαζ. Τα έργα του έγιναν διεθνή μπεστ σέλερ ενώ δύο από αυτά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες εμπιστευτικό), και έχουν αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις από το περιοδικό TIME (Καλύτερο Μυθιστόρημα της Χρονιάς για το Αμερικανικό ταμπλόιντ και Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς για Τα σκοτάδια μου). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jamesellroy.net
The Guardian..
read first chapter..

No comments:

Post a Comment