Thursday, May 26, 2016

Προβόπουλος: «Δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο»

«Η χώρα δεν είχε και δεν έχει business plan (επιχειρηματικό σχέδιο)» είπε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος σχολιάζοντας την ελληνική κρίση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου κ.Δημήτρη Ιωάννου, «Ανατέμνοντας την κρίση», που παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα.
Ο κ. Προβόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να έχει ξεπεραστεί το πολύ σε τρία χρόνια με 10% - 15% (αντί σχεδόν 30%) μείωση του ΑΕΠ και γρήγορη ανάπτυξη που με τη σειρά της θα άμβλυνε αυτές τις απώλειες εάν είχαν γίνει διαρθρωτικές στη χώρα, αλλά αντ’ αυτού, εισέρχεται στον όγδοο χρόνο. «Κι ακόμη δεν φαίνεται φως στο τούνελ» συνέχισε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της χώρας.
«Οι πολιτικοί πάντα αντιμετώπιζαν το θέμα με αμηχανία και άγνοια κινδύνου και προχωρούσαν παρακάτω» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Προβόπουλος είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν ήξερε, καθώς η τράπεζα της Ελλάδος από το 2009 και μάλιστα προεκλογικά είχε προειδοποιήσει για το 8% της μείωσης του ΑΕΠ που γρήγορα μέσα σε λίγους μήνες σκαρφάλωσε στο 12%. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, για το θέμα αυτό είχε ενημερώσει προσωπικά τον τότε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

No comments:

Post a Comment