Wednesday, June 10, 2015

''ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ?'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

«Βρε τσόγλανε! τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;»
Διονύσης Σαββόπουλος, «Αχαρνής»

Αργά ή γρήγορα, η κατάσταση ανωμαλίας που ζούμε, από τη στιγμή που η συγκυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές έσκισε τα Μνημόνια - και μάλλον γρήγορα -, τελειώνει. Η νέα συγκυβέρνηση εδώ και λίγους μήνες επιτάχυνε την κρίση και η χώρα έχει φθάσει σε οφθαλμοφανή πλέον κατάρρευση. Οι προθέσεις, καλές. Αλλά το αποτέλεσμα τραγικό. Οπως και η λύση, όποια και αν δοθεί, θα μας φέρει σε σημείο εκκίνησης πολύ χαμηλότερο από αυτό που βρισκόμασταν πέρυσι τέτοιον καιρό. Οι πιθανές εκδοχές για τη συνέχεια; Τρεις: «Σάπισμα» εντός ευρώ. Φιλική έξοδος σε νέο νόμισμα και επιστροφή της οικονομίας στη δεκαετία του 1970. Αναρχη πτώχευση και μετατροπή της Ελλάδας σε κράτος-παρία.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Μένω στη διαπίστωση του Στέλιου Ράμφου που αποδίδει την εθνική κατάπτωση στην προβληματική σχέση της κοινωνίας με την πραγματικότητα.
Θα σταθώ σε ένα μόνο σημείο ρήξης με την πραγματικότητα, από τα πολλά που συσσωρεύονται εδώ και χρόνια - αποσπασματικά μεν, αλλά «έτσι συμβαίνουν τα ατυχήματα, με συσσώρευση πολλών σφαλμάτων».
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment