Saturday, May 30, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ Τ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΚΑΙ Σ.ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ''. ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 28/5




Α. Ποιες ήταν οι βασικές επιδιώξεις αυτής της μελέτης:
*      Εξετάσαμε πώς επηρεάστηκε η μεταβολή των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων από όλες τις γνωστές πηγές (μισθοί, συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα, εμπορικές δραστηριότητες, αγροτικές δραστηριότητες, ενοίκια, μερίσματα και τόκους) στην περίοδο της κρίσης (2008-2012/14), για το σύνολο, αλλά και εξετάζοντας τι έγινε κατά δεκατημόριο, και επίσης για το ανώτερο 1% με τα υψηλά εισοδήματα καθώς και το 0.1% του πληθυσμού με τα πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα.

*      Εξετάσαμε πώς οι μεταβολές στα εισοδήματα κάθε κατηγορίας επηρεάστηκαν επιπλέον από την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής (νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και νέοι φόροι περιουσίας).

*      Εξετάσαμε τι σημαίνουν οι μεταβολές αυτές για τα χαμηλά, τα μεσαία, τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα και πώς διαφοροποιούνται οι επιπτώσεις για κάθε ομάδα.

*      Εξετάσαμε τη σχέση μεταξύ ακίνητης περιουσίας και εισοδημάτων στη χώρα και κυρίως στην περίοδο της κρίσης, δεδομένου του εξαιρετικά έντονου προβλήματος που δημιούργησε ο φόρος ακίνητης περιουσίας...''

Διαβάστε περισσότερα..
Οι διαφάνειες..

No comments:

Post a Comment