Thursday, December 22, 2022

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ''

Νά που έφτασε και η ώρα για τους κουραμπιέδες !!  Πως πέρασε ο καιρός φέτος... Ούτε που το κατάλαβα(με) πως φτάσαμε στα Χριστούγεννα. Με μεγάλη χαρά λοιπόν σας γράφω αυτή την πολύ καλή συνταγή της γιαγιάς μου που την θυμάμαι έτσι ακριβώς από παιδί. Λοιπόν, ενώ συνήθως αλλάζω λίγο τις συνταγές που χρησιμοποιώ, αυτή την συνταγή όπως και την συνταγή της βασιλόπιτας της... πεθεράς της πεθεράς μου, τις έχω αφήσει ανέγγιχτες. Είναι και οι δύο "τέλειες".

Οσον αφορά το βούτυρο η πιό συντηρητική εκδοχή είναι να χρησιμοποιήστε Eλληνικό φρέσκο βούτυρο Μινέρβα (καλό)  η Δανικό Lurpak η γαλλικό President. Eγώ προτιμώ να το βάζω μισό μισό με μαγειρικό βούτυρο αγελάδος (το γνωστό κίτρινο σε πλαστικά η και γυάλινα βαζάκια). Ετσι έχει περισσότερο άρωμα βουτύρου χωρίς να γίνεται πολύ έντονο...  Τέλος, οι οδηγίες για το ψήσιμο δίνονται στο τέλος της συνταγής !

Τολμήστε τους  !  Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλά ! .... και να περιμένετε την επόμενη Δευτέρα την συνταγή της βασιλόπιτας που θα έχει μέσα και ολίγη αμυγδαλόψιχα ...

No comments:

Post a Comment