Friday, May 16, 2014

Η ΦΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΦΕΥΓΕ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ. ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΔΙΠΛΟ..

Στεφανος Κασσιματης: 
''Από την κ. Γιάννα Γλυνού έλαβα την παρακάτω επιστολή:
«Στις 29 Μαΐου κλείνει ένας χρόνος από τον θάνατο του συζύγου μου Γιώργου Γλυνού. Σκέφθηκα να κάνω μια μικρή συγκέντρωση στη μνήμη του, στα Εξάρχεια όπου ζω και κατοικώ. Μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσα να βρω χώρο, γιατί προέκυψε η αδιανόητη δυσκολία να μη μου διαθέτουν για τον σκοπό αυτό τις αίθουσες οι ιδιοκτήτες τους, φοβούμενοι επιθέσεις των “υπερασπιστών της ελευθερίας”, επειδή ανάμεσα στους καλεσμένους μας θα ήσαν και ορισμένοι πολιτικοί. Σήμερα, ακόμη αναποφάσιστη και απογοητευμένη, αναρωτιέμαι σε ποιον να απευθυνθώ. Είναι δυνατόν να είμαστε σε τέτοιο βαθμό έρμαια της τρέλας, της ιδεοληψίας ή και του μίσους μικρών δυναμικών μειονοτήτων; Τι άλλο να πω; Αν βρεθεί κάποιος να μπορεί να μου απαντήσει, ας το κάνει».

Από πλευράς μου, να θυμίσω ότι ο αείμνηστος Γιώργος Γλυνός ήταν ένας άνθρωπος με σπάνια καλλιέργεια. Η σταδιοδρομία του στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν λαμπρή και την ολοκλήρωσε ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Κομισιόν. Είχε σπουδάσει Οικονομικά στην Αθήνα και το Παρίσι (Σορβόννη). Η ειρωνεία -την οποία, δυστυχώς, τα κτήνη που τρομοκρατούν τα Εξάρχεια αδυνατούν να τη συλλάβουν- είναι ότι ο Γλυνός υπήρξε από τους λίγους πραγματικούς αντιστασιακούς την περίοδο της χούντας. Οτι ποτέ δεν το εξαργύρωσε απλώς μαρτυρεί την ποιότητα του ανθρώπου...''

No comments:

Post a Comment