Wednesday, March 5, 2014

''ΤΕΧΝΟΦΑΣΙΣΜΟΣ'' του ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΟΣΟΥ

''Στις 17 και στις 25 Φεβρουαρίου 2014, η εφορευτική επιτροπή για την εκλογή του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών επιχειρήσαμε - μάταια - να οργανώσουμε τη διεξαγωγή, με κάλπη, εκλογών για την ανάδειξη του κοσμήτορα της Σχολής - μιας νέας Σχολής που προέκυψε κατ' εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».  
Η έναρξη των ψηφοφοριών είχε ορισθεί για τις 10 το πρωί. Την πρώτη φορά ήδη πριν από την έναρξη είχε εμφανισθεί μια ομάδα φοιτητών και ανακοίνωσε στην εφορευτική επιτροπή ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων της παλαιάς Σχολής ΝΟΠΕ είναι αντίθετοι στο σχέδιο «Αθηνά» κ.λπ. και ότι η ψηφοφορία αυτή δεν θα γίνει. Επειτα από κάποια απόπειρα διαλόγου πήραν την κάλπη κι έφυγαν. Μέχρι τις 10.45 που φύγαμε είχαν εμφανισθεί ένας ή δύο ψηφοφόροι και, ασθμαίνων, ένας από τους δύο υποψηφίους. Περίπου τα ίδια, με περίπου τους ίδιους φοιτητές έγιναν και τη δεύτερη φορά, με τη διαφορά ότι οι φοιτητές κατέφθασαν στις 11.30, όταν ήδη είχαν ψηφίσει αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως από Πολιτικό Τμήμα, του οποίου η Γενική Συνέλευση συνεδρίαζε σε κοντινή αίθουσα. Και τις δύο φορές κατά τη στιγμή της αφαίρεσης της κάλπης μέσα στο εκλογικό κέντρο βρισκόμασταν μόνο δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Με τους φοιτητές επιχειρήθηκαν συζητήσεις, κατά βάση με έντονο εκ μέρους τους ύφος, χωρίς όμως προπηλακισμούς, και εντονότερη τη δεύτερη φορά λεκτική αντιπαράθεση με δύο συναδέλφους του Πολιτικού που ήρθαν και, προς τιμήν τους, υπερασπίστηκαν την εκλογική διαδικασία - όμως στο μεταξύ η κάλπη είχε κάνει φτερά. Είχαν ενδιαφέρουσες εμφανίσεις οι φοιτητές αυτοί και ενδιαφέρουσα εκφορά λόγο..''

No comments:

Post a Comment