Saturday, March 1, 2014

Φίλιππος Βαρδάκας, Σκηνοθέτης Παραγωγός

Debtfools: Ένα ελληνικό success story μέσα σε 5 ημέρες. Γιάννης Δήμας

Η αλήθεια είναι πως 5 μέρες κράτησαν τα γυρίσματα. Η συνολική προσπάθεια όμως της παραγωγής μίας επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας -έστω και μικρού μήκους- αποτέλεσε ένα επίπονο εγχείρημα για τον Φίλιππο και την παρέα του.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ραντεβού μας στις Βρυξέλλες με τον Φίλιππο Βαρδάκα, σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο Debtfools, οργανώθηκε για το μεσημέρι της τελευταίας Πέμπτης του Γενάρη. Την προηγούμενη μέρα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στα γραφεία του Newsville.be την δεκάλεπτη ταινία που γύρισε ο Φίλιππος και οι συνεργάτες του στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, αυτή των τελευταίων εκλογών.
 
Η ταινία απολαυστική, γυρισμένη μέσα στην αλήθεια της οικονομικής κρίσης σε ένα επαρχιακό, έρημο και χρεωμένο ελληνικό χωριό, διηγείται την ιστορία ενός χαρτονομίσματος 100 ευρώ το οποίο κάνοντας ένα γρήγορο ταξίδι από χέρι σε χέρι και από τσέπη σε τσέπη καταλήγει και πάλι στον αρχικό του ιδιοκτήτη.
Στη κωμικοτραγική αυτή πορεία, το πράσινο κατοστάευρο,  καταφέρνει να ξεχρεώσει τα χρέη του μισού χωριού φανερώνοντας στο θεατή χαρακτηριστικές φιγούρες της ελληνικής επαρχίας ενώ παράλληλα θίγει με έξυπνο τρόπο την έννοια του “χρωστάω” και αναδεικνύει της έννοια της  αλληλεγγύης στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.

 http://www.newsville.be/gr/aposeis/Debtfools-ena-elliniko-success-story-mesa-se-5-meres-varadakas-phillipos.asp

No comments:

Post a Comment