Monday, May 6, 2013

ΛΕΥΚΑΔΙΥΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ''

Σουπιές στο μελάνι τους με ρύζι 
Add caption
Αυτό το είδος μαγειρέματος θα σας θυμίσει το ιταλικό ρυζότο. Μόλις μαγειρευτεί, πρέπει να σερβιριστεί μέσα σε 10-15΄. Μπορείτε να μαγειρέψετε τις σουπιές και το ρύζι να το προσθέσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.
Στη Λευκάδα αυτό είναι ένα κύριο πιάτο που συνοδεύετε από μια φρέσκια σαλάτα εποχής. Η δοσολογία είναι για 4 άτομα.

Υλικά:
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες - τα μελάνια χωριστά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο εκλεκτό ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
300 γραμμ. ρύζι άσπρο (καρολίνα ή αρμπόριο)
Για στόλισμα: 
λίγες φέτες κόκκινης πιπεριάς και μαϊντανό
Διαδικασία:
Κόψτε τις σουπιές και πλύνετε τες καλά. Αφήστε τες στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε ρηχή κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σοτάρετε τις σουπιές μαζί με το κρεμμύδι. Μετά προσθέστε το σκόρδο, το πιπέρι και τους σάκους με το μελάνι (τους οποίους θα τρυπήσετε) και βραστό νεράκι για να μαγειρευτούν οι σουπιές. Πρέπει να μείνουν με τη σάλτσα τους. Μπορείτε να τις σερβίρετε πάνω σε άσπρο ρύζι. Επίσης, μπορείτε να προσθέτετε 700ml νερό και ½ κουταλάκι αλάτι και, όταν κοχλάσει, να ρίξετε το ρύζι πλυμένο. Ανακατέψτε και αφήστε το να απορροφήσει το νερό. Δοκιμάστε και προσθέστε όσο πιπέρι σας αρέσει. Σκορπίστε στην επιφάνεια τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κόκκινη πιπεριά για ομορφιά.
http://www.lefkadaslowguide.gr/page.php?id=9&page=2

No comments:

Post a Comment