Saturday, March 9, 2013

''ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ..''

2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. 
Χέυδεν και Αχαρνών γωνία. 1932 – 1973. 
Απόφοιτοι του ιστορικού Γυμνασίου, σκιαγραφούν σήμερα την εποχή εκείνη, προσθέτουν τις δικές τους πινελιές, ζωντανεύουν τις εικόνες με ήχους και μυρωδιές και συμπληρώνουν κομμάτι κομμάτι το παζλ των εφηβικών τους χρόνων και ονείρων, μεγάλο μέρος των οποίων φιλοξενήθηκαν στις ψηλοτάβανες αίθουσες αυτού του σχολείου. 
Μιλούν για το συμμαθητή τους Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο πριν. Ο ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς θυμάται: «Με το Θόδωρο Αγγελόπουλο ήμασταν γειτονόπουλα, πηγαίναμε μαζί στο κατηχητικό και στο σχολείο καθόμασταν στο ίδιο θρανίο. Ξαφνικά ένα καλοκαίρι κουρεύτηκε, έμαθε γαλλικά και μου είπε η μητέρα του ότι έφυγε για το Παρίσι να γίνει σκηνοθέτης! Αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής μου.» 
Ο δημοσιογράφος, στιχουργός και συγγραφέας Λευτέρης Παπαδόπουλος ξαναφέρνει στη μνήμη του τα χαστούκια που έτρωγαν από τους καθηγητές τους, και μιλάει για τις ώρες που στεκόταν με τους φίλους του στο περίπτερο της γειτονιάς, περιμένοντας να εντυπωσιάσουν τα κορίτσια που θα περνούσαν από μπροστά. 

http://www.ert.gr/webtv/net/item/10557-Oi-apofoitoi-toy-2oy-Gymnasioy-Arrenwn-Athhnwn-thymoyntai-26-01-2013#.UTOe36IRpMs

No comments:

Post a Comment