Thursday, March 28, 2013

''ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ'' του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ(ΑΤΛΑΝΤΙΣ) παρουσίαση του ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΒΗ

''Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Μαρή ως αστυνομικού συγγραφέα, το οποίο δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό «Οικογένεια», το 1953, και μάλιστα είναι και το μοναδικό του έργο στο οποίο υπογράφει με το πραγματικό του όνομα: Γιάννης Τσιριμώκος.

Με χαρακτηριστικό του γνώρισμα τις εντυπωσιακές εισαγωγές του, ο Γιάννης Μαρής από την αρχή κιόλας μας βάζει μέσα στην υπόθεση, χωρίς να χρειαστεί πολλά λόγια:

²Το τηλέφωνο χτύπησε για τρίτη φορά. Ο Καρνέζης άπλωσε, μισοκοιμισμένος ακόμα, το χέρι και σήκωσε το ακουστικό... Ο Φλωράς! Τι ήθελε ο Φλωράς μέσα στη χειμωνιάτικη νύχτα, μια τέτοια ώρα. Αυτό το τηλεφώνημα και η επίσκεψη που θα ακολουθούσε ήταν για τον Καρνέζη πολύ δυσάρεστα πράγματα. Δεν δέχεται κανείς με ευχαρίστηση, μέσα στη μέση της νύχτας τον σύζυγο της ερωμένης του...², σελ. 7/8.

Το επόμενο πρωί ο Καρνέζης βρίσκεται νεκρός. Τότε ο Αστυνόμος Μπέκας, και όχι μόνο, αναλαμβάνει την έρευνα... Αλλά, ας δούμε τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, και, μέσα από αυτά, την εξέλιξη της δράσης..''

No comments:

Post a Comment