''Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, η συχνή κατανάλωση της σούπας gaspacho μειώνει κατά 27% τον κίνδυνο της υπέρτασης (1),
Οι ωφέλιμες ιδιότητες αυτής της σούπας οφείλονται στις ιδιότητες της τομάτας, του αγγουριού, του σκόρδου και του ελαιόλαδου που αποτελούν μερικά από τα συστατικά της και τα οποία έχουν όλα τους προστατευτικές ιδιότητες για την καρδιά και τις αρτηρίες.
Η υπέρταση χαρακτηρίζεται από μία υπερβολική πίεση του αίματος στα τοιχώματα των αρτηριών. Σε περίπτωση στρες κατά τη διάρκεια μιας φυσικής προσπάθειας, είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει αυτή η πίεση. Αλλά στα άτομα που είναι συνεχώς τεντωμένα και στρεσαρισμένα, η πίεση αυτή παραμένει υψηλή συνεχώς, ακόμη και κατά την ανάπαυση ή και όταν δεν υπάρχει άμεσο στρες..''
No comments:
Post a Comment