Ragù alla Bolognese
για όλα τα ζυμαρικά
της Marcella Hazan
ΥΛΙΚΑ
600 γραμ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
200 γραμ. μπἐϊκον
100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
2 κοτσάνια σέλινου (προαιρετικό.)
½ φλ. καλό κόκκινο κρασί
1 φλ. ζωμός κοτόπουλου η χορταρικών η έστω νερό !
½ φλ. σάλτσα ντομάτας (πασάτα)
Λίγο γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα, το κοτσάνι από το σέλινο το μπέϊκον. Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μπέϊκον και μετά από 3 λεπτά ρίξτε τμηματικά και τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κρασί και ½ φλιτζάνι από τον ζωμό (η το νερό). Όταν ελαττωθούν αρκετά τα υγρά στην κατσαρόλα προσθέστε και το άλλο ½ φλ. ζωμό και αφήστε να εξατμιστούν αρκετά από τα υγρά. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε (θέλει το αλατάκι του...). Τέλος, προσθέστε λίγο ζεστό γάλα μέχρι να σκεπαστεί όλος ο κιμάς. Συνεχίστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει όσο θέλετε. Σερβίρετε πάνω στα ζυμαρικά που μόλις έχετε βράσει και προσθέστε και λίγη καλή τριμμένη παρμεζάνα.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ : Α.ΓΚΟΛΤΣΟΣ,Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Γ.ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ζ.ΛΑΛΛΗ , ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, ΛΩΡΑ, Γ. ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ, Ε. ΣΤΙΚΑ, OTINANISM, , ΦΡΑΓ.ΚΟΣ,Π. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, Α. ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Β.ΒΑΡΣΟΣ, Μ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ROSANIMARIA, Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,I.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Β. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ FREE LANCE:Ε.ΒΑΡΔΑΚΑΣ... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 29/5/2013, Ο ΑΝΤΟΝΙΧ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ-ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 18/4/2015 και ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021
Monday, December 17, 2012
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ : ''RAGU ALA BOLOGNESE''
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment