Wednesday, May 30, 2012

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ



Με μια πραγματική καταστροφή θα ισοδυναμεί μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε σε αποκαλυπτική έκθεσή της η Εθνική Τράπεζα.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα πυροδοτούσε την άμεση υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα υιοθετούνταν στη θέση του ευρώ, κατά 65%.
Υπολογίζουν δεν ότι η συρρίκνωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος του μέσου Έλληνα θα ανερχόταν στο 55%.
Οι συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία εν γένει θα ήταν εξίσου ανυπολόγιστες. Ενδεικτικά, η Εθνική εκτιμά ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε βαθύτερη ύφεση που θα άγγιζε το εφιαλτικό ποσοστό του 22%, με το ποσοστό ανεργίας να εκτινάσσεται στο 34%!
Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, εδώ.


http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/Dilemma_id3297447.pdf

2 comments:

  1. Απορών και εξιστάμενοςMay 30, 2012 at 9:36 AM

    Ακούω σήμερα στα παράθυρα διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσίευση της έκθεσης αυτής. Γνωρίζετε το λόγο, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί ΥΠΕΡ της παραμονής μας στο ΕΥΡΩ;

    ReplyDelete
  2. Διαβάζοντας (διαγώνια) τη σχετική μελέτη - η οποία παραλείπει να συγκεκριμενοποιήσει το πώς θα γίνει αυτή η περίφημη μετάβαση της εξόδου από το ευρώ - θεωρώ ότι στα πλαίσια της πορείας της χώρας προς τον αναχρονισμό θα πρέπει επιτέλους το επάγγελμα των Μαθηματικών να γίνει κλειστό - όπως των φορτηγατζήδων. Έτσι δεν θα έχουν δικαίωμα διάφοροι οικονομολόγοι να κάνουν τόσο κακή χρήση της επιστήμης του Ευκλείδη

    Ένας Μαθηματικός

    ReplyDelete