Thursday, May 17, 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΙΣ ΣΕΠΟΥΛΒΕΔΑ του ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


«Μεταξύ Κεντροαριστεράς και Συντηρητικών δεν υπάρχει πλέον καμία διαφορά. Απλώς συναγωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα το σύστημα. Ένα σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα, την οικονομία της αγοράς, που έχει αποδειχτεί πως δεν λειτουργεί. Και δεν λειτουργεί επειδή έχει λησμονήσει κάτι σημαντικό: τους πολίτες». Ο Λουίς Σεπούλβεδα δεν μασάει τα λόγια του, όταν καλείται να απαντήσει για την κρίση που μαστίζει την Ευρώπη. «Την κρίση τη δημιούργησαν οι τράπεζες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι κερδοσκόποι. Τώρα καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν το υψηλό κόστος αυτής της κρίσης. Ε, λοιπόν, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα πιάτα απ’ το τσιμπούσι τους!»

Ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα βρέθηκε στην Αθήνα για να μιλήσει στο 3ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικού Βιβλίου. Όμως η μακρά ιστορία  και το έντονο παρόν που έχει στην πολιτική ο 62χρονος Σεπούλβεδα οδήγησαν, ευλόγως, μεγάλο μέρος των συζητήσεων και των ερωτήσεων προς αυτόν να περιστρέφεται σε ζητήματα πολιτικής.

Ο Λουίς Σεπούλβεδα πέρασε από τη νεολαία του Κ.Κ. και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Χιλής. Επί Αλιέντε δούλεψε στο υπουργείο Πολιτισμού και εντάχτηκε ..''

No comments:

Post a Comment