Tuesday, November 22, 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ''

Αν έχετε σκοπό να μαγειρέψετε ένα φαγητό με κιμά και θέλετε να ξεφύγετε λίγο απο τα μπιφτέκια και τα μακαρόνια μπολονέζ, δοκιμάστε να κάνετε μια πίτα με κιμά και πολλά αρωματικά. Η συνταγή αυτή ξεκίνησε από κλασική αλλά στο δρόμο άλλαξε και δεν έχει καθόλου αυγά (τα οποία δεν νομίζω ότι ταιριάζουν και πολύ) ή μπεσαμέλ (Ηλία M πως το σκέφτηκες αυτό ;). Εχει αρκετό κρασί που της αφήνει στο τέλος ένα πολύ ωραίο άρωμα, μπόλικο φρέσκο πιπέρι βέβαια, αρκετό πελτέ, καθώς και πολύ άνιθο (... για να μου θυμίζει το πιροσκί που αγοράζαμε λαίμαργα απο το Ρωσικόν στην Πανεπιστημίου...). Οταν θα τρώτε το τρίτο τραγανό κομμάτι μπορείτε να αναφωνήσετε πλέον "Θε μου σχώρνα με" !

Για κρασί θα πρότεινα να διαλέξετε οτιδήποτε μέσα από τον κόκκινο μονόδρομο του Cabernet η του Syrah ...

No comments:

Post a Comment