Friday, June 17, 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ''ΟΧΙ'' ΚΑΙ Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.''DIE ZEIT'' Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ''

Αυτοί που δανείζουν την χρεοκοπημένη χώρα και θα δανείσουν ποσά πρωτοφανή (πολύ μεγαλύτερα από τα δάνεια στη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ιρλανδία αθροιστικά), άρχισαν να καταλαβαίνουν το πρόβλημα της χώρας: Η πολιτική τάξη της Ελλάδας είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ειδικά το κόμμα της Ν.Δ. και ο αρχηγός τους, αλλά και πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ ακόμη και υπουργοί μερικές φορές και ο Πρωθυπουργός , συμπεριφέρονται αυτοκαταστροφικά για τη χώρα. Με ένα OXI σε όποια προσπάθεια διάσωσης και κυρίως σε όποια μέτρα ανατρέπουν το πελατειακό κράτος και τον ανορθολογισμό τους. Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδος διαγράφεται με τις αναμενόμενες αποφάσεις της παραπαίουσας Ευρώπης. Αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία, η θέση μας είναι προδιαγραμμένη. Θα γίνουμε τριτοκοσμική χώρα, με λαό πενόμενο και καθυστερημένο και πολιτικούς-φυλάρχους. Η Μέση Ανατολή εξεγείρεται για να φύγει από τη θέση που είναι και εμείς με συμμετοχή κομμάτων, πανεπιστημιακών, συνδικάτων κλπ οραματιζόμαστε να βρεθούμε στη θέση τους. Πιστεύω ότι δεν θα ζήσουμε την παρακμή που επαγγέλλονται όλοι αυτοί που στρέφουν τον δίκαιο πόνο και την οργή ενός λαού  σε συναισθηματική , αλλά ανορθολογική πορεία. Προτείνοντας ανεδαφικές ή ουτοπικές ευχάριστες και σύντομες  διαδρομές. Οι Λακεδαιμόνιοι..
Α.Τ.
''..Αντώνης Σαμαράς ηγείται του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ. Αυτό το συντηρητικό πελατειακό κόμμα επιδείνωσε το ελληνικό χρέος από το 2004 έως το 2009 με ανενδοίαστη σωρεία δαπανών, οδηγώντας στην καταστροφή. Επρόκειτο για πέντε ζοφερά χρόνια. Το κόμμα εξυπηρετώντας την πελατεία του διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό, περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη κυβέρνηση. Το κόμμα έχασε το 2004 την ευκαιρία δημιουργίας ισορροπημένων σχέσεων της Κύπρου με την Τουρκία, όταν αυτό ήταν ακόμα δυνατό. Τελικά, το κόμμα παραιτήθηκε όταν ήδη η Ελλάδα είχε δυστυχώς χρεοκοπήσει.
Σήμερα, η ΝΔ κάνει σαν να μην είχε κυβερνήσει ποτέ εδώ και δεκαετίες. Ο Αντώνης Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν Ο κύριος Όχι, που απορρίπτει κάθε συναίνεση για ένα αναγκαίο πρόγραμμα λιτότητας. Παίζει το ρόλο της Νέμεσης για τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο ως φοιτητής μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο στο αμερικανικό Amherst College. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας από εκείνους τους ελίτ γόνους της Ελλάδας, που τους έστειλαν οι γονείς τους με εισιτήριο business class στο εξωτερικό. Μετά τις οικονομικές σπουδές στο Amherst έκανε στο Χάρβαρντ το Master of Business Administration. Ο άνθρωπος λοιπόν είναι ειδικός. Αλλά δεν εφαρμόζει όσα έμαθε.
Πολλοί έχουν ξεχάσει ότι ήταν εκείνος ο Έλληνας, που σχεδόν πριν από 20 χρόνια κατέστησε διεθνές ζήτημα τη θλιβερά ατελείωτη αντιπαράθεση για τη Μακεδονία..''
Διαβάστε περισσότερα.. 
Griechenlands Politiker sind ein Problem.. 
Η  οργισμένη αντίδραση της Ν.Δ...

No comments:

Post a Comment