Thursday, July 15, 2021

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ ''ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ''



Μια δροσερή πάστα ανακατεμένη με διάφορα ψιλοκομμένα αρωματικά λαχανικά είναι πολύ ευπρόσδεκτη για ένα πιο ελαφρύ γεύμα και το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Αυτή η συνταγή από την Τοσκάνη έχει ελαφρά λεμονάτη γεύση και και της πάει πολύ στο τέλος να έχει λίγη τρυφερή ρόκα από πάνω ενώ συνοδεύεται ωραία με ένα δροσερό Chardonnay η με ένα φρέσκο Ασύρτικο Σαντορίνης
Βασίλης Φραντζολάς, Food Policy M.Sc, Εκπρόσωπος Δικτύου Καταναλωτών

Σαλάτα με ζυμαρικά  (Η  ΚΡΥΑ ΠΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

8   φιλετάκια ατζούγιας σε μικρά κομμάτια
1   σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
6   κ.σ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1  κ.σ.  λεμόνι χυμό
½  λεμόνι το ξύσμα της φλούδας του
1   βολβό μαραθόριζας σε μικρά κομματάκια
2   κολοκύθια μέτρια, ψιλοκομμένα, χωρίς τους σπόρους
1  κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
φύλλα βασιλικού η δυόσμου
λίγη κόκκινη σκόνη καυτερής πιπεριάς (προαιρ.)
2  φλυτζάνια  ρόκα

300  γραμμ  στριφτά μακαρόνια (fusili)  πέννες η άλλη μικρή πάστα


Βράστεal dente μέσα σε αλατισμένο νερό την πάστα που θα χρησιμοποιήσετε, σουρώστε , ρίξτε λίγο κρύο νερό στο σουρωτήρι και αφήστε να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τα κομματάκια ατζούγιας, το σκόρδο το ελαιόλαδο, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και τη καυτερή σκόνη και ανακατέψτε τα όλα καλά.
Προσθέστε στο μπολ τη μαραθόριζα, τα κολοκύθια, την κόκκινη πιπεριά και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε και την πάστα και μετά από ένα καλό ανακάτεμα αφήστε για μισή ώρα τουλάχιστον  ώστε τα αρώματα να πάνε παντού.
Εάν έχετε φύλλα δυόσμου βάλτε τα στο μείγμα που έχετε στο μπολ και αφήστε να δώσει και ο δυόσμος το άρωμα του. Αν όμως έχετε φύλλα βασιλικού κρατήστε τα και ανακατέψτε τα στο τέλος για να μην μαραθούν. Βάλτε λίγη ρόκα πάνω σε κάθε πιάτο την ώρα που θα σερβίρετε την πάστα. 


No comments:

Post a Comment