Tuesday, December 28, 2010

ΟΙ ''ΜΕΡΝΤΟΧ'' ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ


Ο Μέρντοχ και το  κεφάλαιο του καπιταλισμού -καζίνο που εκπροσωπεί επάξια και επιθετικά,  δεν μπορούν πλέον να συγκρατηθούν. Ο μεγαλοεκδότης και μεγαλοιδεολόγος στη συστηματική μάχη που δίνει παγκοσμίως με τα έντυπά του εναντίον του ΕΥΡΏ, της Ευρώπης και του ίδιου τού κλαδιού που κάθεται, στοχοποίησαν και  την ARTE. Όπως και στις ΗΠΑ η μάχη που διεξάγει με τους ιστορικούς N.Y.TIMES. Το γαλλογερμανικό κανάλι πολιτισμού, που εδρεύει συμβολικά στο Στρασβούργο,  εφέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια λειτουργίας. Είναι ότι πιό πολύτιμο έχει η Ευρώπη και ίσως και η ανθρωπότητα στα ΜΜΕ. Και ότι πιό συνειδητό στην υποστήριξη των αρχών του διαφωτισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Η ανοχή, η αντικειμενική ενημέρωση, η αδιάλλακτη θέση κατά του αυταρχισμού και η πιό θερμή παρουσία κοντά στους νέους καλλιτέχνες, η διάδοση της ευρωπαϊκής ιδέας, η ζωντανή μνήμη της ιστορίας στην υπηρεσία της Ειρήνης και άλλα πολλά, εκφράζονται από το κανάλι και ιδίως από το Site της ARTE. Αυτό διάλεξαν για θέμα χρονιάρες ημέρες οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal για να χτυπήσουν με πρόφαση τη χαμηλή ακροαματικότητα και τον προϋπολογισμό. Το μεγάλο αφιέρωμα της τηλεόρασης σχετικά με την κρίση του ΕΥΡΩ, και η πρόθεση συνεργασίας με την Google, ήταν μάλλον τα κερασάκια. Ας ελπίσουμε να μην τους περάσει. Στους σκοταδιστές. Ίσως πρέπει να κινητοποιηθούμε διαδικτυακά. Όσοι έχουμε καταλάβει τι διακυβεύεται. Τουλάχιστον ας ενημερωθούμε. Η νέα όψη της αδίστακτης κερδοσκοπίας δεν ανέχεται κανέναν αντίπαλο. Αλλά αδέρφια δεν την αντέχουμε κι εμείς πια. Θα κάτσουμε να μας εξανδραποδίσουν? 

''PARIS—France's government is trying to find ways to cut public spending amid Europe's deepening economic crisis, but a state television channel has been spared the knife.

Philosopher Bernard-Henri Lévy is president of Arte France's board.
Indeed, the channel, Arte—continental Europe's TV equivalent of National Public Radio—will be getting even more money next year. Not everyone here is happy.
Since its creation by the French and German governments two decades ago, Arte has received critical acclaim for airing smart and thorough programs ranging from profiles of Elvis Presley to Bach concertos and Hitchcock films in 3-D. Arte co-funded the German spy movie "The Lives of Others," which won an Oscar for best foreign-language film in 2007. The channel is funded by both countries and airs simultaneously in French and German..'' THE WALL STREET JOURNAL
read more.. 
 Γαλλικά και γερμανικά όλη η εκπομπή για της ΕΥΡΩ-παρενόχληση..

1 comment:

  1. Πόσες αντοχές πρέπει ναχει η αξιοπρεπής ενημέρωση για να ανταπεξέρχεται σε τούτο τον οχετό της υπόγειας βίας ; Ειλικρινά καμια φορά τσιμπιέμαι, όχι γιατί ο κόσμος ήταν παλιά καλύτερος. Δεν ήταν. Υπέφερε πολύ. Αλλά η πληροφόρηση ήταν μερική ή μόνο για τους λίγους και οι αδαείς μπορούσαν να αφηγούνται τη ζωή τους μέσα στα όρια τους. Τώρα, σε ποιά όρια μπορούμε εμείς πια να την αφηγηθούμε ;
    φιλια

    ReplyDelete