Monday, November 1, 2010

''ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ΄΄ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΠΙΤΟΠΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

''Η ΝΔ και η Αριστερά λένε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.
«Ποια είναι η εναλλακτική λύση; Αυτά που ακούω για ανυπακοή στο μνημόνιο θα οδηγήσουν σε παύση πληρωμών. Από τα κραχ- θυμίζω- δεν κινδύνευσαν ποτέ οι έχοντες. Οδηγήθηκαν όμως στην απόλυτη εξαθλίωση οι μη προνομιούχοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι και βεβαίως οι συνταξιούχοι».

- Δεν απέχουμε πολύ από την εξαθλίωση.Η ανεργία των νέων βρίσκεται ήδη στο 30% με αποτέλεσμα μια ολόκληρη γενιά πτυχιούχων να ετοιμάζει τις βαλίτσες της. Μήπως η Γενιά του Πολυτεχνείου «έφαγε» τα παιδιά της;
«Το μνημόνιο είναι και πιστοποιητικό ενοχής μιας ολόκληρης πολιτικής τάξης της χώρας, που διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια. Και βεβαίως, τηρουμένων των αναλογιών, ευθύνη έχουμε όλοι, ακόμη και όσοι δεν είχαμε κυβερνητικές θέσεις. Δεν είναι ανεύθυνες ούτε οι μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες».
.''

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=363964&dt=31/10/2010#ixzz140IxQFpJ

1 comment:

  1. Η 'γενιά του Πολυτεχνείου' γίνεται λάστιχο σαν ορος, κατα πώς μας συμφέρει. Δεν αποτελείται μόνον από αυτούς που ήταν στο ΕΜΠ εκείνη την Παρασκευή, αλλά από όλους όσους συντάχθηκαν, υποστήριξαν, εμπνεύστηκαν, διδάχθηκαν, μεγάλωσαν με τις αρχές της. Αν το 'οραμα' της ιστορικά κατέληξε σε αποτυχία τόσο το χειρότερο για αυτό και για αυτήν, δεν ωφελεί σε τίποτα να ιεροποιείται ο όρος. Αν η 'γενιά' θέλει να δείξει ότι διατηρεί ακόμα κάποια θετικά από τα πραγματικά ή υποτιθέμενα ειδοποιά της χαρακτηριστικά πρέπει να κάνει αυτοκριτική με ειλικρίνεια.
    Είμαι πολύ περίεργος να δω τί ακριβώς θα γιορτάσουμε μεθαύριο στις 17.

    ReplyDelete