Tuesday, September 21, 2010

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ. ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΤΙΛΉΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Παρακολούθησα την συζήτηση μεταξύ υποψηφίων Περιφερειαρχών για τον Νομό Αττικής. Ο Χατζηνικολάου στον ρόλο συντονιστή. Υπήρξε μια πολιτισμένη εκπομπή. Δεν φωνασκούσαν, δεν έβριζαν, δεν τσακωνόντουσαν. Από εκεί και πέρα μόνο θλίψη μου προκάλεσε η τοποθέτηση και η πολιτική ωριμότητα των περισσοτέρων. Πρώτα και κύρια η ύπαρξη τριών υποψηφίων της αριστεράς.Αυτή και μόνο η επιλογή να κατεβάσουν αντί ενωτική διασπασμένη παρουσία. Η τοποθέτησή τους  περιορίστηκε στην μάχη κατά του ιμπεριαλισμού, και κατά του Μνημονίου και υπέρ της Επανάστασης και της απομόνωσης της χώρας. Ιδιαίτερα η θέση του συμπαθούς και αγαπητού κ,Αλαβάνου σύμφωνα με την οποία η τρόικα θα έχει απαγόρευση στα χωράφια της Περιφέρειας Αττικής! Αλλά και η τοποθέτηση του κ. Μητρόπουλου ο οποίους του είπε του ''αγαπητού Αλέκου'' ότι συμφωνεί , αλλά όχι με την μέθοδο της απαγόρευσης μια και το Μνημόνιο προβλέπει στο άρθρο 15 την δήμευση περουσιών από τους δανειστές! Άσχετο? Αλλά και το επιχείρημά του ίδιου για την ανάγκη ύπαρξης ενός δυνατού νομικού στην κεφαλή της Περιφέρειας που να πιέζει την Κυβέρνηση να φύγει από το Μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος των οικολόγων και ο κ. Δημαράς, στον ρόλο των καλών παιδιών-μιας κάποιας ηλικίας, εξαιρετικά αδύναμοι. Ο Άδωνις σε μια παράσταση έκπληξη, μια και λογικό ειρμό είχαν οι τοποθετήσεις του και απέφυγε τις όποιες υστερικές αντιπαραθέσεις.
Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο υποστηριζόμενος ως το νέον και το ωραίον από την Ν.Δ. Με έκανε να ανατριχιάζω με την επίθεση  κατά του  κ. Σγουρού γιατί είχε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στην Νομαρχία που διοίκησε.Αν είναι δυνατόν η μετάφραση της εναντίον του Μνημονίου στάσης της Ν.Δ. να έχει σαν συνέπεια το συμπέρασμα ότι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί είναι πολιτικά καταδικαστέοι.. Πού το βρήκε, πώς τα είπε και δεν ντράπηκε. Καλά , μιλάνε στο χώρο της κρεμασμένης από τα ελλείμματα χώρας για σκοινί? Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον κ. Κικίλια, -και σε πολλούς άλλους- τις πρόνοιες της Ολλανδικής διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες αν ένας Δήμος περάσει μια χρονιά στο κόκκινο, η διαχείριση των οικονομικών τού αφαιρείται!.. Και βέβαια η ατάκα κατά του Σγουρού στο τέλος να μας πει εδώ και τώρα αν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Και η  απάντηση του Σγουρού ,ότι κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ ενός Μνημονίου που αντικατοπτρίζει την αποτυχία της μεταπολιτευτικής μας πολιτικής τάξης. Θα προσέθετα και της κοινωνίας και κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά και ως σύνολο, σε διαφορετικό βαθμό ο καθ΄ένας. Μα σε ποιούς απευθύνεται ο νέος και ωραίος και υποδόρια σεμνός υποψήφιος? Ή μήπως ούτε η νέα γενιά είναι ελπίδα?

4 comments:

  1. xixixixi
    mipos ypodoreios prospatheis na mas kateythineis na poume oti i lysi einai sofoi syntaksioyxoi?

    Ides aytologokrinomai kai den vazo sxolia saxlamaritses apo do kai pera
    tha gino sovaro atoma

    ReplyDelete
  2. ΟΧΙ ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ

    ReplyDelete
  3. Αντώνη,
    σωστά τα λες, αλλά με το μνημόνιο έχουμε πάθει εθνικό κόλλημα. Προτείνω να στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος ξύλινο ομοίωμα του Μνημονίου και να μαζευτεί όλη η πολιτική και πνευματική ηγεσία μας και έπειτα από συντονισμένο λιθοβολισμό από όλες τις πλευρές, από άκρα αριστερά μέχρι πατριωτική δεξιά, να προβούν σε κάψιμο του ομοιώματος με απ ευθείας μετάδοση από την ΕΤ1.

    ReplyDelete
  4. I endorse your proposal. read Mister Manos

    ReplyDelete