Monday, September 28, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ KAI ENA MHNYMA ΓΙΑ BLOGGERS

Με νίκη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και της '' μαμάς'' Μέρκελ και των φιλελευθέρων, ήττα σοβαρή των σοσιαλδημοκρατών και άνοδο της ΄΄Αριστεράς'', των Γκύζι-Λαφονταίν έληξαν οι γερμανικές εκλογές. Η Μέρκελ είδε τις δυνάμεις της να μειώνονται και να ωφελούνται οι φιλελεύθεροι με τους οποίους είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να συγκυβερνήσει Οι σοσιαλδημοκράτες είδαν τα ποσοστά τους να καταρρέουν σε επίπεδα πρωτοφανή. Η πόλωση της κοινωνίας εκφράστηκε με την νίκη της ''Αριστεράς''(Die Linken). Η νέα Κυβέρνηση δεν προβλέπεται να μεταβάλει την κοινοτική πολιτική της Γερμανίας. Στο SPD αναμένονται αναταράξεις. Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη είναι σε κρίση (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία) και μια περίοδος συντηρητικής καθαρόαιμης διακυβέρνησης θα διαπεράσει την Ήπειρο. Σε λίγο η πιο αριστερή κυβέρνηση στον βιομηχανικό κόσμο θα είναι η κυβέρνηση..Ομπάμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κρίσης, και της μετακίνησης των στρωμάτων του πληθυσμού από την εργατική τάξη στην τάξη των ''λευκών κολάρων''.Λέω τώρα..
Στην Πορτογαλία, οι σοσιαλιστές νίκησαν, έστω και με μειωμένα ποσοστά. Οι συντηρητικοί δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αδιανόητη διακυβέρνηση του κ. Μπαρόζο! Μένει η Ελλάδα να δούμε τι θα αποφασίσει. Κυρίως όμως μένει το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για να δούμε πού θα πάει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.
Στην διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στην Γερμανία, εντυπωσιάστηκα από έναν νέο hoster για πολυμεσικό κολλάζ. Βίντεο, φωτο, κείμενο, σε ένα περιβάλλον userfriendly, που θα επικρατήσει πιστεύω στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία Δοκιμάστε το. Είναι απολαυστικό

No comments:

Post a Comment