Monday, September 28, 2009

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1974-2007

Δείτε τον εκλογικό χάρτη από την μεταπολίτευση μέχρι το 2007.
Εκλογικός Χάρτης ..

5 comments:

  1. Σε πρόσφατη ανάρτηση σας προβάλατε (επαινετικώς) την υποψηφιότητα της κ. Ελ. Παναρίτη ως δεύτερης κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
    Αντιγράφω –για να γλιτώσετε τις παραπομπές-σχετικό σχόλιο στην στήλη του κ. Στεφ. Κασιμάτη (υποθέτω Κυθήριου!! Κατ΄ αμάχητο τεκμήριο επομένως αλανθάστου!!) στην σημερινή Καθημερινή.

    «Ας τα μαζεύουμε...
    Το βλέμμα μου πήγε αμέσως στην ερώτηση για το βιβλίο που διάβασε πρόσφατα και την εντυπωσίασε. (Προσοχή: Όχι απλώς της άρεσε, αλλά την εντυπωσίασε κιόλας). Απαντά: «Το “Γεννήθηκα Έλληνας” του Νίκου Αλιάγα». «Τέλεια! Θα γελάσουμε», σκέφθηκα εγώ και έπιασα να διαβάζω τη συνέντευξη από την αρχή. Ξεκινάει με την ερώτηση αν επέστρεψε πολιτική αλλά για την Ελλάδα. Έπειτα από χρόνια συνεισφοράς μου για την ανάπτυξη άλλων χωρών, πιστεύω ότι...». Εκεί σταμάτησα, για να φτιάξω ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα, να το έχω πρόχειρο για τη διαφυγή μου στο εξωτερικό. Διότι η κυρία Παναρίτη, που δίνει τις παραπάνω απαντήσεις σε συνέντευξή της, είναι δεύτερη στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ...».

    Θαύμασα και εγώ την βαθύτητα της σκέψεως της κυρίας Παναρίτη, σκέψεως ανταξίας «Ελληνικού» Ανθρώπου, κατά τον ορισμό του ΓΑΠ. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει!! (Εγώ ενόμιζα, προφανώς εσφαλμένως, ότι λέμε «Έλληνας» και όχι «Ελληνικός» ‘Άνθρωπος).
    Με πολλά φρούτα εξ αλλοδαπής μας έχει τροφοδοτήσει ο ΓΑΠ όπως άλλωστε κατά καιρούς και η Ν.Δ.. (Είμαι βέβαιος ότι η κ. Παναρίτη δεν θα είναι ο Άλεξ Ρόντος του 2009.. ‘Ίδωμεν όμως τις ικανότητες της. Της εύχομαι δε από τώρα καλή επιτυχία, όχι βεβαίως για την βεβαία εκλογή της, αλλά για τα νέα, μετά τις εκλογές, καθήκοντά της.
    Επ’ ευκαιρία μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε που δημοσιεύεται ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Ε. Παναρίτη ώστε να ενημερωθώ πλήρως επί των απόψεών της; Ενδεχομένως να την αδικεί ο κ. Κασιμάτης και κατ΄ επέκταση και η κριτική μου!

    ReplyDelete
  2. Ο γνωστός για το καταλυτικό του χιούμορ κ. Κασιμάτης δεν γνωρίζω αν είναι κυθήριος όπως φαίνεται από το βυζαντινό του όνομα. Δεν πιστεύω όμως να είναι μια και η αγάπη των κυθηρίων για τους εξ Αυστραλίας -και Τανσμανίας βεβαίως-συνκυθηρίους είναι γνωστή. Επί πλέον δεν γνωρίζω κάτι για την συνέντευξη της κυρίας. Αν κάτι μπορώ να συνεισφέρω στην παρέα είναι να συγκρίνω τας φωτογραφίας των δυο δεύτερων στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για τα λοιπά σας παραπέμπω στον κ.Ευάγγελο, ο οποίος έχει και την ευθύνη της σχετικής αναρτήσεως . 'Όταν γυρίσει με το καλό από τα όρη και τάγρια βουνά της δυτικής Ελλάδος. Όπως γνωρίζεις και οι δυο μας αγωνιζόμεθα σκληρά για τα κόμματά μας ενόψει της σκληράς αναμετρήσεως. Μπορώ να σου αποκαλύψω ότι τα δύο κόμματα είναι τσίμα τσίμα. Στο νησί μας.

    ReplyDelete
  3. Ο Ευάγγελος μετά της συμβίας του θαλασσοπνίγηκε σήμερα μεταξύ Ηγουμενίτσας και Παξών!! 8 Μπωφόρ γαρ. Πολλά για τον τοπικό σκυλοπνίχτη!!

    ReplyDelete
  4. Aμάν, καλά σήμερα ήταν θύελλα, πώς τους άφησαν και τα\ξίδεψαν? Ελπίζω όλα να είναι οκ τώρα.

    ReplyDelete