Sunday, June 21, 2009

ΤΑ ''ΕΛΓΙΝΕΙΑ'', Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Μούρθε μια ιδέα. Βλέποντας τα εγκαίνια, το αντιβρετανικό μας πάθος και τον Σαμαρά. Λοιπόν φίλοι, πρέπει να ξαναθυμηθούμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπως ο Ψυχάρης σήμερα. Έλεγε ο μέγιστος των Ελλήνων. ''Δεν πρέπει να μιλάμε με τους ξένους για τα δίκαιά μας, αλλά γιά τα συμφέροντά μας. Μόνο αυτό καταλαβαίνουν''. Να λοιπόν η ιδέα. Θα πούμε στους άγγλους ότι, αν δεν μας δώσουν τα μάρμαρα, δεν πρόκειται να τους δεχτούμε στην ΟΝΕ, οψέποτε το αποφασίουν. Βάζουμε βέτο από τώρα και θα περιμένουν στην ουρά μαζί με τους σκοπιανούς. Πώς σας φαίνεται η ιδέα, δεν είναι geniale?
Πάντως, αν τα πάρουμε με την μέθοδο που πρότεινα, να ξέρετε οι υπόλοιποι βορειοελλαδίτες -βόρεια της Σπάρτης- ένα μέρος τους πρέπει να έρθει στο Μουσείο Κυθήρων, μια και το παπόρι με τα αρχαία ναυάγησε στον κόλπο του Αγίου Νικολάου-σημερινός Αυλαίμονας- και είναι ΔΙΚΑΙΟ να έρθουν και σε μας μερικά. Αλλιώς χμμ.. Το βρήκα. Θα σταματήσουμε την παραγωγή μελιού και δίπλας. Να.

9 comments:

  1. Rocks de Milo. Σήμερα το ΒΗΜΑ αναγράφει ότι κάπου στα Κύθηρα τριγυρίζει και ένα ύποπτος για τρομοκρατία, γύρω στα 40. Γιά έχε το νου σου, ιδίως πρόσεχε τους βυθούς και τους δήθεν αθώους επισκέπτες αύριο το πρωί στο παζάρι του Ποταμού, που θα σου κάνουν γλυκά μάτια. Οι αγοραστές φασκόμηλου και λαδότυρου είναι οι πιο ύποπτοι. Το κάνουν για ξεκάρφωμα.

    ReplyDelete
  2. Βαγγέλης ΒαρδάκαςJune 21, 2009 at 2:22 PM

    Ως ακρίτας από την Βόρειο Ελλάδα (Κορινθία) αισθάνομαι ότι οι βόρειοι γείτονές μας -Αθηναίοι, Βοιωτοί, Φωκιδείς κλπ., δηλ. πέραν του Ισθμού- συμπεριφέρθηκαν επιτυχώς και απέκτησαν τον τίτλο του "Έλληνος". Τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε για τους Σκοπιανούς που θέλουν να ονομασθούν Μακεδόνες; Απλώς αντιγράφουν πολιτικές!
    Το Μουσείο προτείνω να ιδρυθεί στα Αντικύθηρα. Ο Αυλαίμονας πέφτει βόρεια!

    ReplyDelete
  3. Αν θυμάσαι, είσαι ο εφευρέτης του όρου ΄΄βόρεια Ελλάδα'', για τους άτυχους κατοίκους πάνω από τον Ισθμό.Τώρα οι άλλοι είναι υπερβόρειοι. Όσο για την πρότασή σου για το πού πρέπει να ιδρυθεί το Μουσείο, σε παραπέμπω στην πρώτη ανάρτηση, και αναρωτιέμαι μήπως ο αναφρεόμενος τρομοκράτης δεν είναι 40χρονος, αλλά κατά τι μεγαλύτερος. Πάντως τα Αντικύθηρα δεν έχουν ανάγκη από μουσεία για προφανείς λόγους. ΄Σ αυτούς βυθίστηκε το πλοίο με τον ομώνυμο μηχανισμό. Ας διεκδικήσουν αυτόν.Άσε που είναι βόρεια της Κρήτης. Και με αυτή τη λογική θα φτάσουμε να κάνουμε το μουσείο νότια της Λιβύης.

    ReplyDelete
  4. Μια καλή ιδέα ειναι να προτείνουμε να ονομαστούν τα Σκόπια , Κόρινθος. ΄Η ''βόρεια Αντικύθηρα''

    ReplyDelete
  5. Βαγγέλης ΒαρδάκαςJune 21, 2009 at 7:22 PM

    Σας διορθώνω: βάσει της θεωρίας που αναφέρετε, η Βόρειος Ελλάς τελειώνει στον Ισθμό.

    Υποπτεύομαι τώρα ότι μπορεί να είναι και δάκτυλος των Σκοπιανών!

    Όσο για τα Αντικύθηρα γιατί δεν ζητούν την επιστροφή του Εφήβου των Αντικυθήρων, εκπληκτικού κατ'εμέ αγάλματος που έχουν αρπάξει οι Αθηναίοι και το έχουν στο Μουσείο τους;

    Και μετά μιλούμε για Ελγίνο και British Museum!

    ReplyDelete
  6. Ο έφηβος δεν είναι αντιτσιριγώτικο άγαλμα, απλά περαστικός ήταν από εκεί και βούτηξε στα σμαργδένια νερά..

    ReplyDelete
  7. Τι είναι?φιλοτσιριγώτικο? Και μετά τον βουτήξανε. Κι αυτοί να μην μπουν στην ΟΝΕ

    ReplyDelete
  8. Αντιτσιριγώτικο εκ του Αντικύθηρα - αλήθεια πώς αυτοαποκαλούνται αυτοί οι βραχονησιώτες;
    Ο έφηβος πάντως είναι δικός μας, βόρειος, μπορεί και αρβανίτης όπως όλοι οι παλιοί Αττικοί πλήν των Μεγαρέων, και έπαθε τη ζημιά ενώ βρισκόταν τράνζιτ.
    Αλλά πάντα ο ρόλος των Κυθήρων και των πέριξ ήταν η επιβολή διοδίων και φόρων και ρεσάλτων στα διερχόμενα ειρηνικά σκάφη (τα μή ειρηνικά αντέστρεφαν τους ρόλους) καθυστερώντας έτσι, στο μέτρο που τους αναλογούσε, την πραγματοποίηση της παγκοσμιοποίησης.

    ReplyDelete
  9. Τώρα πώς καταφέραμε αντι να μιλάμε για το Μουσείο, βρεθήκαμε να μι΄λάμε για τα Αντικύθηρα..Αντε να κυβερνήσεις αυτόν τον τόπο

    ReplyDelete