Saturday, May 16, 2009

''ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ''-2


Συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις των βασικών τμημάτων του εγγράφου προς διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ για την πράσινη οικονομία. Σήμερα σειρά έχει το κεφάλαιο ''Αναδιάρθρωση σε παραγωγικούς τομείς'' (Γεωργία,Αλιεία, Τουρισμός,Επιχειρηματικότητα κλπ). Η συμμετοχή στο διάλογο στην πρώτη ανάρτηση -''Ενέργεια''-ήταν ικανοποιητική στα πλαίσια του ''Ημερολογίου'', ιδίως ως προς την ποιότητα των παρεμβάσεων.
Μαζί με το κείμενο αναρτούμε και την τοποθέτηση του αμερικανού φιλελευθέρου αρθογράφου Ρ. Σάμουελσον, που εκφράζει αντιρρήσεις για την αντίστοιχη πολιτική του Ομπάμα. Βέβαια, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε με ταχείς ρυθμούς την εφαρμογή της πράσινη πολιτικής του-π.χ. την αναβάθμιση σε προστατευμένες περιοχές, εδάφη που περιέχουν πετρέλαιο..Καταλαβαίνετε τι έχει να πάθει! Επίσης μια συνεισφορά στην προσπάθειά μας του συνεργάτη μας από την Φλώριδα του Harry ,καθώς και του Αntonix που , ως συνήθως, μας στέλνει ''άσχετη ''παρέμβαση, ομιλία του Dawkins, αλλά με συνειρμικές αναφορές για το με τι ''ντρεπόμαστε''από όλα αυτά που συμβαίνουν και που κάνουμε οι ίδιοι εναντίον του Περιβάλλοντος. Άς πούμε, I am offended, που όταν κοιμάμαι αφήνω το φως ανοιχτό, που πετάω τόσα σκουπίδια, που καπνίζω και πετάω τη γόπα στη θάλασσα όταν ψαρεύω χάνους στον Αυλαίμονα και που ., άσε καλύτερα αυτό να μην το πω..
Διαβάζοντας το πρώτο μέρος(Ενέργεια), (γιατί δεν μπορώ πιά να διαβάσω με τη μία κείμενο 68 σελ., για λόγους που όλοι ..υποπτεύεσθε), μου άνοιξε η όρεξη να ιδώ πιο προσεκτικά τη δομή , την μορφή και την ουσία. Θα τα ξαναπούμε στα comments.



3 comments:

  1. Μια πρώτη παρατήρηση. Για να γίνουν όλα τα καλά που λέτε πρέπει να υπάρχουν ψάρια. Και σε λίγο με τις μηχανότρατες δεν θα υπάρχει ούτε λέπι. Σωστά ζητάτε να εφαρμοστούν οι κοινοτικές οδηγίες, αλλά θα μπορέσετε να τα βάλετε με τους μεγαλοκαρχαρίες της θάλασσας, που δεν σκέφτονται ούτε το μέλλον τους με τις μεθόδους που εφαρμόζουν. Στη Θεσσαλονίκη έγινε απεργία γιατί η Κυβέρνηση ήθελε να εφαρμόσει τα κοινοτικά και αύξησε κατά 1 μίλι νομίζω το επιτρεπόμενη απόσταση για αλιεία μηχανότρατας νομίζω. Λοπόν?Εγώ πάντως στα Κύθηρα μόνο χάνους πιάνω. Μόνο χάνους.

    ReplyDelete
  2. se parakalw diorthwse to Dewkins se Dawkins...tha htane offended an to evlepe!

    ReplyDelete
  3. se parakalw allakse to Dewkins se Dawkins, tha htane...offended an to evlepe!

    ReplyDelete