Friday, March 20, 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ Δ.ΤΣΑΝΤΙΛΗ


Και ξάφνου, ο αναπόφευκτος Δημοσθένης μας, διαλέγεται με τον μεγάλο ψυχαναλυτή Mitscherlich. Ημερολόγιό μου, με τον γιό του αείμνηστου, έζησα μία από τις πιο αγωνιώδεις βραδιές..Το βράδυ εκείνο που άρχισε η λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων.
''Τι είναι οι πόλεις μας.''




3 comments:

  1. Τι ωραία που τα λέει ο αναπόφευκτος Τσαντίλλης;
    Αυτά τα "διαμαντάκια" που έχει γράψει δεν τα βάζει και σε κανένα βιβλίο;
    Δεν βρίσκει και κανένα μεταφραστή - από εκείνους της Commission - να τα μεταφράσουν σε καμία ποιο γνωστή γλώσσα; Ας πούμε, για παράδειγμα, στα Τούρκικα η έστω άντε και στα αγγλικά ώστε να μπορέσει να τα διαβάσει και να ξεστραβωθεί και αυτός ο Krugman;

    ReplyDelete
  2. Ο Δήμος μας έχει πιστεύω σταθερά και ακούνητα όσο τον ξέρω από 16 χρονών! Το Περιβάλλον το εννοεί μέχρι τέλους και σαν τρόπο ζωής. Δεν είναι οπορτουνιστής, όπως είμαστε οι υπόλοιποι, λιγότερο ή περισσότερο. Και επι πλέον, όπως σωστά λές, έχει σπάνιο ταλέντο και στο γραπτό λόγο. Είναι σαν τους μοναχούς του μεσαίωνα. Σπαστικός, αλλά αγνός σαν κρύσταλλο.

    ReplyDelete
  3. Ο Δήμος έχει πει ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στη ζωή τους. Έχει, όμως, προσδιορίσει και τρεις εξαιρέσεις, ίσης μεταχείρισης, οι οποίες, όπως λέει, είναι απαραίτητες ακριβώς για να συνειδητοποιήσουν τη διαφορετικότητά τους.
    Η πρώτη είναι στο Δημοτικό σχολείο – ας πούμε όταν μαθαίνουν την προπαίδεια – η δεύτερη είναι στο στρατό για να εξοικειώνται με τις πειθαρχίες της ζωής και η τρίτη είναι όταν γεράσουν και έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες υγείας και κοινωνικής ζωής.
    Τώρα πρέπει να προσθέσουμε και μία τέταρτη. Πρέπει όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής τους να έχουν κάνει και μπλόκερς.

    ReplyDelete