Thursday, February 12, 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Κι αν νομίζετε ότι ο Einstein εμπνεύστηκε το Bing Bang , κάνετε λάθος. Ο μεγάλος φυσικός ήρθε σε σύγκρουση με έναν άγνωστο καθηγητή της φυσικής και μάλιστα ιερωμένο , τον G.Lemaitre, ο οποίος υποστήριζε, ότι το Σύμπαν εξαπλώνεται εκκινώντας από την πρωταρχική στιγμή της μεγάλης έκρηξης. Κι σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε επεξεργαζόμενος τις κοσμολογικές εξισώσεις του Einstein! Αλλά και όσοι αγαπούν το καλό αστυνομικό γνωρίζουν ότι ο G.Simenon είναι Βέλγος.Καλά δεν τα λέω κ. Γκόλτσο? Και ο J.Brel,τραγουδάει την Γάνδη και την Μπρυζ. Κι έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε την.. αποκατάσταση για ώρα για συγγραφείς, φιλοσόφους κλπ.
Τελειώνουμε υπενθυμίζοντας ότι η ''Πρωτεύουσα της Ευρώπης'' είναι Βασίλειο. Κι απ΄αυτήν την ιδιότητα του Βελγίου επιλέγουμε να προβάλουμε την σύζυγο του διαδόχου του θρόνου πριγκίπισσα Mathilde.




2 comments:

  1. Βεβαίως Βέλγος ο G. Simenon, γεννήθηκε στη Λιέγη, στις 12 Φεβρουαρίου του 1903. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο πατέρας του, Désiré Simenon. Στην πραγματικότητα, η μητέρα του Georges, Henriette Simenon, γέννησε δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 13 Φεβρουαρίου, και ζήτησε από τον σύζυγό της να κάνει ανακριβή δήλωση, σχετικά με την ώρα γέννησης, για να αποφύγει την αναφορά του "13" στο σχετικό πιστοποιητικό!

    ΑΑΓ

    ReplyDelete
  2. Παντού τα πάντα. Κι εδώ -δηλαδή εκεί-βγάζουνε ψεύτικα πιστοποιητικά για να κερδίσουν χρονιά.

    ReplyDelete