Friday, November 24, 2023

Αργεντινή: Οι μεγάλες προκλήσεις του «αναρχοκαπιταλιστή» Μιλέι

 Ο Χαβιέ Μιλέι κέρδισε μια αναπάντεχα μεγάλη πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής αλλά ο αυτοανακηρυγμένος «αναρχοκαπιταλιστής» είναι αντιμέτωπος με τεράστια εμπόδια για την εφαρμογή του ριζικού του προγράμματος για συρρίκνωση της κυβέρνησης και δολαριοποίηση της οικονομίας.

Η δεινή κατάσταση της Αργεντινής, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο 143%, μια μη ρεαλιστική επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία και μη βιώσιμα δημόσια οικονομικά, θα αποτελούσε μια πολύ μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε επικεφαλής κράτους.

Αλλά ο Μιλέι, o οποίος έχει εκλεγεί μια φορά βουλευτής αλλά δεν έχει κυβερνητική εμπειρία, απέχει πολύ από την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Κογκρέσο. Το κόμμα του «Η Ελευθερία Προχωρά» (La Libertad Avanza), το οποίο αντιμετώπισε προβλήματα στις βουλευτικές εκλογές από την έλλειψη πανεθνικής οργάνωσης, θα έχει μόλις 39 από τις 257 έδρες στη νέα Κάτω Βουλή. Στη Γερουσία, στην οποία ανανεώνεται το ένα τρίτο των μελών κάθε δύο χρόνια, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: ο Μιλέι έχει μόλις οκτώ από τις 72 έδρες.

διαβάστε την συνέχεια..

No comments:

Post a Comment