Monday, May 10, 2021

Η Ευρώπη μετά την επόμενη ημέρα. ‘’ΤΟ ΒΗΜΑ’’ 9/5/21

 


Με την Ευρώπη να ετοιμάζεται να αποκτήσει ξανά τη ‘’ελευθερία’’ της,  θυμήθηκα το φιλμ κλιματικής φαντασίας που είδαμε προ ετών - ‘’Η μέρα μετά την επόμενη μέρα΄’ -. Σε αυτό αποκαλύπτεται ότι η κλιματική αλλαγή επαναλαμβάνει ένα φαινόμενο κατάψυξης του πλανήτη το οποίο είχε συμβεί πριν χιλιάδες χρόνια.

Πολλές φορές συμφέροντα, δοξασίες, ανεξέλεγκτα φυσικά γεγονότα  ή άγνοια και ψευδείς πεποιθήσεις συντίθενται σε ένα καταστροφικό σενάριο για την ύπαρξη της ζωής όπως την ξέρουμε. 

Όταν λοιπόν καλούμεθα να απαντήσουμε στο ερώτημα ποια Ευρώπη θα έχουμε μετά την πανδημία οφείλουμε να εξετάσουμε τις δυνάμεις που κυριαρχούν στο περιβάλλον του παγκόσμιου ‘’χωριού’’ μας.

Στις ΗΠΑ μια κρατική συμβουλευτική ομάδα που ακούει στο όνομα ‘National Intelligence Council – ‘’Εθνικό Συμβούλιο πληροφοριών’’, το οποίο δεν ταυτίζεται με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Είναι επίσημος συμβουλευτικός οργανισμός του Προέδρου-από την εποχή του Τρούμαν- και των υπηρεσιών ασφαλείας. Κυρίως μελετάει τις τέσσερις μακροπρόθεσμες δομικές τάσεις  -Global Trends-που σφραγίζου..

Διαβάστε περισσότερα.. 

No comments:

Post a Comment