Tuesday, March 30, 2021

''Ένας Χρόνος Πανδημία: Πώς Ζουν Οι Έλληνες'' Θ. Γεωργακόπουλος

 

΄΄Από τον Απρίλιο του 2020 η διαΝΕΟσις έχει ξεκινήσει έναν κύκλο πανελλαδικών ερευνών κοινής γνώμης, για να καταγράψει τις απόψεις και τις στάσεις των Ελλήνων μέσα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού. Από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά, εξάλλου, το ερωτηματολόγιο επικαιροποιήθηκε με τη συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε τα ευρήματα να χρησιμεύουν και στον σχεδιασμό της στρατηγικής εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος και καθώς το φαινόμενο εξελισσόταν (καραντίνες ξεκινούσαν και τελείωναν, κύματα κορυφώνονταν κι υποχωρούσαν, εμβόλια ανακοινώνονταν και έρχονταν) καταγράφαμε τις αλλαγές στη στάση των πολιτών απέναντι στην κρίση, και τις συνέπειες της πανδημίας στις ζωές τους.

Πλέον έχει περάσει ένας χρόνος. Στη νέα, την πέμπτη στη σειρά τέτοια έρευνα, που διεξήχθη και πάλι σε συνεργασία με τη Metron Analysis σε πανελλαδικό δείγμα 1.100 ατόμων ηλικίας 17 και άνω στις αρχές Μαρτίου 2021, χαρτογραφούμε μια εντελώς διαφορετική κοινωνία από αυτή που είδαμε στην αρχή της πανδημίας.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα αποτελέσματα και τα συνοδευτικά δεδομένα όλων των ερευνών μας εδώ, και τις πλήρεις απαντήσεις στην πιο πρόσφατη έρευνα εδώ. Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα βασικά συμπεράσματα.

Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment