Saturday, November 28, 2020

Μια σειρά από έρευνες και policy papers με προτάσεις και παρεμβάσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

 


Μια σειρά από έρευνες και policy papers με προτάσεις και παρεμβάσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Π

οιές είναι οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μετά από το σοκ της πανδημίας; Πόσο επλήγησαν βασικοί και κρίσιμοι τομείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας; Πόσο απαραίτητος είναι ένας αναπροσανατολισμός του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και προς ποια κατεύθυνση;

Η διαΝΕΟσις, ξεκινώντας από το φθινόπωρο του 2020, δημοσιεύει μια σειρά από έρευνες και policy papers. Τα κείμενα αυτά περιλαμβάνουν μια συνοπτική αποτύπωση της σημερινής κατάστασης και των βασικών προβλημάτων σε κάθε έναν από τους κρίσιμους κλάδους, και θα καταλήγουν σε συγκεκριμένες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις πολιτικής για την επίλυσή τους.

Το πιο πρόσφατο είναι μια πρόταση για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από την σκοπιά της κλιματικής αλλαγής. Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Καρτάλης γράφει για το πώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες μπορούν να αλλάξουν το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας. Μπορείτε να διαβάσετε τo policy paper του εδώ και σε μορφή PDF ..

Διαβάστε τις έρευνες.. 

No comments:

Post a Comment