Tuesday, October 13, 2020

''Επτά Μήνες Πανδημία: Πώς Ζουν Οι Έλληνες'' Θ. Γεωργακόπουλος διαΝΕΟσις

 


Τον περασμένο Απρίλιο, η άποψη των Ελλήνων ήταν σχεδόν ομόφωνη: μετά από σχεδόν ένα μήνα σε πρωτοφανή αυστηρή καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό, σχεδόν το 70% του πληθυσμού της χώρας θεωρούσαν ότι θα έχουμε επανέλθει "σε μια κανονική καθημερινότητα" μέχρι τον Σεπτέμβριο. Του 2020.

Σήμερα έχουμε Οκτώβριο του 2020 και η "κανονική καθημερινότητα" είναι ακόμη ένα άπιαστο όνειρο. Τι άλλο έχει αλλάξει από τότε; Καθώς η πανδημία περνά σε επόμενες φάσεις, καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τον SARS-Cov-2 και για την ασθένεια που προκαλεί, καθώς αρχηγοί κρατών κολλάνε και νοσούν κι ο αριθμός των νεκρών στον πλανήτη μας σκαρφαλώνει σε επταψήφια νούμερα, πώς έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο; Πώς αντιδρούμε, πόσο προσέχουμε, πώς αισθανόμαστε και τι περιμένουμε από το μέλλον;

­

Η διαΝΕΟσις, πέντε μήνες μετά την πρώτη της δημοσκοπική έρευνα για το θέμα, επιστρέφει με πολλές από τις ίδιες -και κάμποσες καινούριες- ερωτήσεις, για να αποτυπώσει το πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα.. 

No comments:

Post a Comment