Monday, September 21, 2020

Το δεύτερο locκdown στο Ισραήλ προδικάζει το μέλλον μας; του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

 Μια χώρα με τους μισούς κατοίκους από την Ελλάδα αναγκάζεται να επιβάλλει νέο γενικό αποκλεισμό. Από την Παρασκευή και για τρεις εβδομάδες οι απαγορεύσεις δαγκώνουν. Ξανακλείνουν τα σχολεία, απαγορεύεται η μετακίνηση σε αποστάσεις πέραν των 500 μέτρων από τον τόπο κατοικίας, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις , οι συμμετοχές σε θρησκευτικές, πολιτικές και γενικότερα κοινωνικές  εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος από την εξέλιξη αυτή μια και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 5000 την ημέρα το τελευταίο διάστημα.

Το Ισραήλ, μια πολυεθνική χώρα που τους κατοίκους της συνδέει η θρησκεία και η ανάγκη επιβίωσης κυριολεκτικά, είχε δυο ουσιαστικά εστίες αντίστασης στην πρώτη φάση της επιδημίας. Την μικρή αλλά ισχυρή κοινότητα των λεγόμενων ορθόδοξων γκέτο και την γενικευμένη αγανάκτηση ιδίως των νέων για την πολιτική της πρώτης φάσης που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της αγοράς εργασίας και φυσικά της οικονομίας.

Η ??αντίσταση?? εκδηλώθηκε στην αρχή με την συμπεριφορά των παντός είδους ορθόδοξων και στη συνέχεια με καθημερινές διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων έξω από την κατοικία του Πρωθυπουργού. Και στις δυο περιπτώσεις οι μάσκες και απόσταση καταργήθηκαν.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα της χαλάρωσης είχαν σαν αποτέλεσμα την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τον τουρισμό να διακόπτεται πριν προλάβει να λειτουργήσει.

Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment