Monday, May 18, 2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ Μάθημα Διακυβέρνησης

Νιώθω πραγματικά τυχερός που έζησα μια μοναδική εμπειρία. Ζω στην Ελλάδα από το 1959 και δουλεύω από το 1967. Εχω εγκαταστήσει συστήματα υπολογιστών στα περισσότερα υπουργεία της χώρας, έχω συναντήσει πρωθυπουργούς, υπουργούς και συνεργαστεί με γενικούς γραμματείς και γενικούς διευθυντές υπουργείων, αλλά η εμπειρία της 28ης Απριλίου 2020 ήταν μοναδική. Τι συνέβη την 28η Απριλίου;
Ακριβώς στις 6.00 το απόγευμα καθίσαμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας για να ακούσουμε το σχέδιο σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τα μέτρα. Η ομάδα που έχει αναλάβει να μας προστατεύσει από τα δεινά της πανδημίας έχει καταξιωθεί στα μάτια των Ελλήνων, ώστε την εμπιστευόμαστε σχεδόν τυφλά. Η διεθνής αναγνώριση που έτυχε η χώρα μας, είναι το καλύτερο πιστοποιητικό υπεύθυνης αντιμετώπισης, ώστε να περισσεύει η κριτική.
Θέλω να περιοριστώ στο format της παρουσίασης, το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Περιληπτικά: Ο Πρωθυπουργός έδωσε μια γενική εικόνα. Αυτό που ονομάζουμε executive summary. Πολύ σωστά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες..

No comments:

Post a Comment