Tuesday, December 15, 2020

ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ John le Carré Ένας έντιμος άνθρωπος (Bell-2019) Agent running in the field (2019) (Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου)

   Στην προκειμένη περίπτωση το ενδιαφέρον για μένα είναι κυρίως πολιτικό. Ο ίδιος ο le Carré, σε μία συνέντευξή του στο Guardian (11/10/2019), μιλά περισσότερο για το Brexit  παρά για το καινούργιο  (και τελευταίο, όπως λέει) έργο του. Πιστεύει πως για τη Μεγάλη Βρετανία το Brexit θα έχει συνέπειες καταστροφικές, πως ο λαός της είναι διχασμένος, πως η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί λόγω της ανεύθυνης πολιτικής των κομμάτων που επέτρεψαν να επικρατήσουν οι λαϊκιστές. Αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο, οι λαϊκιστές παίρνουν την εξουσία (βλέπε Τραμπ στις ΗΠΑ). Για τον le Carré, το μέλλον (όσο  του μέλλεται να ζήσει) είναι ζοφερό.
   Επειδή η ταπεινότητά μου διακατέχεται από παρόμοιους φόβους (όχι ίδιους μια και εμείς αποφύγαμε το GREXIT) αποφάσισα να σας προτείνω αυτό το βιβλίο.

Τόπος και χρόνος

   Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται κυρίως στο Λονδίνο το 2016, μετά το ολέθριο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της..
Διαβάστε περισσότερα.. 

No comments:

Post a Comment