Tuesday, April 23, 2019

«112»: μια επικίνδυνη καθυστέρηση

''Το πόρισμα και η παραπομπή ορισμένων πρωταγωνιστών έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το Μάτι με τους 100 νεκρούς. Επίσης, μια επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (11/2/19) με την οποία εγκαλεί την ελληνική κυβέρνηση για ολιγωρία σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του ευρωπαϊκού συστήματος εκτάκτων κλήσεων κάνει ακόμα πιο επίκαιρο το «112».
Τι είναι λοιπόν το «112»; Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας: «Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε. και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
Το 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αποτελεί ωστόσο τον μοναδικό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική..''

No comments:

Post a Comment