Monday, March 18, 2019

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ Μαθήματα από την τραγωδία στο Μάτι

''Πριν από λίγες μέρες είδαμε το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη 20 προσώπων. Με το Μάτι θα ασχοληθούμε και πάλι σήμερα, αλλά, σαν «ορεκτικό», σας παραθέτω μια παράγραφο από κάποια έκθεση:
«Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόληψη των πυρκαγιών δασών και υπαίθρου συμμετέχουν σαράντα πέντε (45) συναρμόδιοι φορείς που πρέπει να συντονιστούν σε ένα κοινό πλαίσιο. Ο συντονισμός της πρόληψης θα έπρεπε να ασκείται σύμφωνα με το Ν. 2612/1998 από τη Δασική Υπηρεσία κάτι το οποίο, λόγω νομικού κενού (μη ενεργοποίηση του άρθρου 100 του Ν. 4249/2014), δεν γίνεται. Για την καταστολή των πυρκαγιών πρέπει να συνεργαστούν δεκαεπτά (17) φορείς που ανήκουν σε έξι (6) Υπουργεία, προκειμένου να ασκήσουν έντεκα (11) διαφορετικές αρμοδιότητες»!
Ελλάς το μεγαλείο σου! Με 155 λέξεις περιγράφεται το απόλυτο μπάχαλο που κυριαρχεί στο ελληνικό Δημόσιο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Οταν για προσωπικά μικροσυμφέροντα (πολιτικά και συνδικαλιστικά) δημιουργούνται «φορείς» και μοιράζονται «αρμοδιότητες», είναι ευνόητο ότι στο τέλος..''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment