Wednesday, November 30, 2022

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Μα καλά,  σε περίοδο νηστείας μαγειρεύεις κοτόπουλο ; η απορία του φίλου μου Χρίστου ήταν αναμενόμενη.... Του απήντησα ότι θεωρώ το κοτόπουλο πολύ λιγότερο "αμαρτωλό" από τις γαρίδες, τον σολωμό και τον τόνο... Έτσι, αφού τον ... αποστόμωσα συνέχισα να ανακατεύω το κριθαράκι για να  να μην μου κολλήσει από κάτω. Είναι ο μόνος μπελάς αυτής της συνταγής - που γίνεται εύκολα και γρήγορα - αλλά  θέλει να είσαι από πάνω από την κατσαρόλα τουλάχιστον για 5-8 λεπτά όταν ρίξεις το κριθαράκι γιατί κολλάει πολύ εύκολα. Νομίζω βέβαια ότι η κανέλλα με τα κρεμμύδια κάνουν ένα εξαιρετικό πάντρεμα γεύσης που ταιριάζει και με άλλα κρέατα ιδίως με χοιρινό κρέας ενώ ενισχύεται ακόμα περισσότερο γευστικά με το κρασί, άσχετα αν είναι κόκκινο η άσπρο ! Λοιπόν, ένα άλλο σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το φαγητό αυτό πρέπει να το σερβίρετε αμέσως μόλις γίνει και να μην κάτσει στην κατσαρόλα περισσότερο από 15 λεπτά γιατί το κριθαράκι πήζει αμέσως και χάνεται η φρεσκάδα του. Προσέξτε τέλος να βγάλετε την κατσαρόλα από την φωτιά όταν το κριθαράκι θα κρατάει λίγο ακόμα γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται για αρκετή ώρα ακόμα άμα το αφήσετε στην ζεστή κατσαρόλα !

No comments:

Post a Comment