Sunday, July 11, 2021

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ισως το πιό αδικημένο στην Ελλάδα  διατροφικό είδος είναι οι πατάτες. Το μόνο που ξέρουν να λένε οι περισσότεροι είναι ότι .. παχαίνουν  και τις αποφέυγουν. Το ίδιο λένε για το ελαιόλαδο, τα καρύδια και πολλές άλλες ωφέλιμες τροφές. Και καταλήγουν τελικά στα low fat, μετράνε τις θερμίδες, αγοράζουν π.χ. γάλα με λίγα λιπαρά (δηλαδή με λίγες βιταμίνες, αφού οι βιταμίνες βρίσκονται στο λιπαρό τμήμα που αποφεύγουμε...), κλπ, κλπ. Ε, λοιπόν οι πατάτες πέραν του ότι αν τις φάτε π.χ. βραστές το μεσημέρι σας χορταίνουν για πάρα πολλές ώρες, έχουν και εξαιρετικά πολλά καλά διατροφικά στοιχεία και πάρα πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C , κλπ. Οσοι έχετε ... όρεξη μπορείτε να διαβάσετε το καλό  άρθρο Antioxidants in Potato,  http://ddr.nal.usda.gov/bitstream/10113/37761/1/IND43697806.pdf

 Η συνταγή 

No comments:

Post a Comment