Friday, September 29, 2017

''O τυφώνας Αλέξης και τα επενδυτικά του κύματα'' του Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη

''Έπεσε στα χέρια μου η παρακάτω επιστολή που απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε υποψήφιους μεγάλους ξένους επενδυτές, στα πλαίσια της πρόσφατης επιχειρούμενης στροφής για το «Μεγάλο Άλμα» προς τα Εμπρός» που έχει προσωπικά εμπνευστεί:

Αγαπητέ κύριε Επενδυτά
Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει προσπαθήσει σκληρά να αναμορφώσει τον κακό εαυτό της, έχει ήδη την ευλογία των πιστωτών εταίρων της ότι περνάει στις εξετάσεις των αξιολογήσεων και αναμένεται να περάσει τον τελευταίο κάβο και να βγει καθαρά στις αγορές μετά από λίγους μόνο μήνες.
Επομένως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε στην Ελλάδα, πριν σας προλάβουν τίποτε άλλοι. Σας περιμένουμε, εγώ και η κυβέρνηση μου, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός, με ανοιχτές αγκάλες.
Για να έχουμε μία καθαρή και έντιμη σχέση θα ήθελα να σας γνωρίσω μερικούς από τους όρους του παιχνιδιού για να τους έχετε υπόψιν σας, καθώς μερικοί κακοθελητές μας συκοφαντούν ότι δεν είμαστε φιλικοί στην επιχειρηματικότητα. Είμαστε, και πολύ μάλιστα.
• Έχουμε ένα εξαιρετικό αδειοδοτικό περιβάλλον, αφού πλήθος θεσμοί τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και της αυτοδιοίκησης έχουν αποκλειστικό έργο να ασχολούνται και να αποφασίζουν με το τι θα κάνετε. Μερικοί λένε ότι με τόσους κοκκόρους αργεί συνήθως να ξημερώσει, αλλά εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην υπομονή σας. Άλλωστε μας ενδιαφέρουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές και νομίζω ότι έχουμε κοινή κατανόηση το σημαίνει αυτό, δηλαδή ότι σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε αρκετά χρόνια μέχρι να ξεκινήσετε τις εργασίες σας...''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment