Friday, September 15, 2017

''ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤHΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

'' Το πρωί ακούσαμε την ετήσια έκθεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την «κατάσταση της ΕΕ» (State of the Union). Το ενδιαφέρον της φετινής ομιλίας ήταν αυξημένο, μια και θα σηματοδοτούσε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και το Brexit.
Οπως θα θυμόσαστε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αναθέσει στην Επιτροπή να προβεί σε προτάσεις για μια σειρά σημαντικών αλλαγών, απαραίτητων για τη μετά την κρίση χρέους εποχή. Ομως η Επιτροπή δεν κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά μια σειρά επιλογών. Πράγμα που προκάλεσε την κριτική πολλών γι' αυτήν την ασυνήθιστη τοποθέτηση.
Σήμερα ήρθε η ώρα να ακούσουμε τις θέσεις της Επιτροπής και αυτό δεν έγινε. Παραπέμφθηκαν σε έγγραφο που θα υποβληθεί αργότερα που θα περιγράφει τον οδικό χάρτη των αλλαγών με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2019.
Ωστόσο, προσπερνώντας τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει για τη λειτουργία των κοινοτικών οργάνων, ας σταθούμε σε δύο σημεία της ομιλίας...''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment