Wednesday, July 26, 2017

European Parliament LUX Prize

Σήμερα, στη συνέντευξη τύπου των Ημερών Βενετίας (Giornate degli Autori), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αntonio Tajani, ανακοίνωσε τις τρεις επικρατέστερες ταινίες για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2017.

Ø  BPM (BEATS PER MINUTE), του Robin Campillo - Γαλλία
Ø  SAMI BLOOD, της Amanda Kernell - Σουηδία, Νορβηγία, Δανία
Ø  WESTERN, της Valeska Grisebach - Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία

Ανακοινώνοντας τις τρεις επικρατέστερες ταινίες ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε: "Το βραβείο Lux δεν φέρνει μόνο τον κινηματογράφο πιο κοντά στους πολίτες, αλλά την Ευρώπη στους Ευρωπαίους. Μέσω αυτού του βραβείου, το ΕΚ προωθεί και στηρίζει την Ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία, σε μια εποχή που απειλείται από την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των πλατφόρμων σε απευθείας σύνδεση, οι οποίες υπόκεινται σε ελάχιστες ρυθμίσεις σε σχέση με τον παραδοσιακό κινηματογραφικό τομέα."

Η Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα αποτελείται από διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, αλλά και από κοινές αξίες: δικαιοσύνη, ελευθερία, ανοχή. Από τη δημιουργία του, το βραβείο Lux  συμπεριέλαβε εκατοντάδες διευθυντές, διανομείς και παραγωγούς, οι οποίοι ενισχύουν και ενδυναμώνουν τη μοναδική μας Ευρωπαϊκή ταυτότητα».

The Lux Prize


No comments:

Post a Comment