Tuesday, December 15, 2015

Μια μεταναστευτική, δημογραφική και κλιματική βόμβα ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Α. ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ FORTUNE

Τα τελευταία 500 εκ. χρόνια πέντε αφανισμοί έχουν συμβεί στην Γη από γεωλογικά ή αστρονομικά γεγονότα. Όλα δείχνουν ότι ο έκτος αφανισμός θα είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Elisabeth Colbert ‘’Η έκτη Εξαφάνιση’’

Ο διάδοχος του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Πιερ Μπλανσάρ ονομάζεται Μορίς Ομπσφελντ. Ήταν μέχρι πρότινος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και με το καλημέρα στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του αναδεικνύει τις προκλήσεις του παγκόσμιου συστήματος.
Οι άμεσοι κίνδυνοι που βάζουν το σύστημα σε περιπέτειες είναι κατά την γνώμη του η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι μεταναστευτικές πιέσεις στην Ευρώπη και η ενδεχόμενη έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτοί οι κίνδυνοι συμπληρώνουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους : την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη. Και προτείνει τη διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων της FED, την συνέχιση της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ενασχόληση του ΔΝΤ με την ενημέρωση των χωρών που κινδυνεύουν άμεσα από την κλιματική αλλαγή.

No comments:

Post a Comment