Thursday, September 3, 2015

''Τα υπόλοιπα είναι θόρυβος'' Αντώνης Π. Τριφύλλης ''ΤΑ ΝΕΑ''

«... O θόρυβος αφορά ανεπιθύμητες παραμορφώσεις σε σύνολα δεδομένων, είτε συστηματικές είτε εντελώς τυχαίου χαρακτήρα...»
«Θεωρία επικοινωνίας»

Οι πρώτες αψιμαχίες στον δρόμο για τις εκλογές είναι άσφαιρες. Η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους εκτός Ελλάδος, μια και με τον έλεγχο κεφαλαίων και τη βαρύτατη φορολογία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ανεργία δείχνει να αυξάνεται σε μια εποχή που ο τουρισμός ανθεί. Πολλές επιχειρήσεις προετοιμάζουν τη διακοπή των εργασιών τους, μια και κεφάλαια κίνησης δεν υπάρχουν. Και η έξοδος από το ευρώ καραδοκεί. Τα Ταμεία είναι άδεια. Η στάση πληρωμών του κράτους και των ιδιωτών συνεχίζεται.
Οι ελπίδες που προκάλεσε η απόφαση υπογραφής της τρίτης δανειακής σύμβασης άλλαξε το κλίμα στις πρωτεύουσες των δανειστών απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και με δηλώσεις πολιτικών και άρθρα ακόμη και σε συντηρητικές εφημερίδες εκφράζεται η πεποίθηση για τη δυνατότητα του Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να εμπεδώσει την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό. Ιδιαίτερα τώρα που οι ακραίοι αριστεροί απομακρύνονται..''

No comments:

Post a Comment