Sunday, August 23, 2015

TOVE ALSTERDAL ''ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ'' (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Το εξαιρετικό αυτό θρίλερ αποτελείται από τις ιστορίες τριών γυναικών:

    Της Μαίρης, από την Αφρική που ξεκινά να περάσει κρυφά στην Ισπανία για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Μαζί με άλλους έντεκα πληρώνουν τρεις λαθρέμπορους για να τους μεταφέρουν εκεί με ένα φουσκωτό. Όπως είναι φυσικό, οι λαθρέμποροι τους πετούν στη θάλασσα, τους εγκαταλείπουν στο έλεος των κυμάτων, πολύ μακριά από τη στεριά. Τη Μαίρη σώζουν κάποιοι ψαράδες και τη βγάζουν στη στεριά.
    Της έφηβης Τερές που έχει πάει με τον πατέρα της στη νότια Ισπανία. Ο πατέρας θέλει να της δείξει τα μέρη που είχε επισκεφτεί όταν ταξίδευε με τρένο εκεί όταν ήταν νεαρός. Η Τερές συναντά έναν νεαρό στο μπαρ και καταλήγουν μεθυσμένοι κάτω στην παραλία τη νύχτα. Όταν ξυπνά το πρωί στην παραλία προσπαθεί να θυμηθεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπαίνει στη θάλασσα για να ξεπλυθεί και νιώθει να πατάει σε κάτι μαλακό. Μόλις κοιτάζει, βλέπει το πτώμα ενός μαύρου άντρα. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άντρας πρέπει να ήταν σε κάποια βάρκα με παράνομους μετανάστες που έρχονταν από την Αφρική και κλείνουν χωρίς πολλά πολλά την υπόθεση.
    Της Αλένα (Άλι) Κόρνουαλ, της οποίας ο άντρας ο Πάτρικ αγνοείται. Είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος και έχει πάει στο Παρίσι για να γράψει για τη λαθραία εισαγωγή ανθρώπων στην Ευρώπη...
Η Alsterdal ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Dan Brown και τον John Grisham. Είναι συγγραφέας πρώτης γραμμής και καταφέρνει να γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί ως την αναπάντεχη κατάληξή του η οποία σπάει καρδιές.  

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο..
Παρουσίαση της Μ.Βασιλειαδου

No comments:

Post a Comment