'' Το πιάτο σουξέ σύμφωνα με τους πελάτες είναι οι κρεμμυδοντολμάδες, το
κεμπάπ (έξτρα ζουμερό, σερβίρεται με φρέσκια ντομάτα και γιαούρτι) και
το νοστιμότατο μοσχαράκι μαγειρεμένο με μπίρα, συνταγή του σεφ Γιάννη
Γαβαλά, από το Bakalo της Μυκόνου που την μοιράστηκε με το φίλο του.
Απολαύσαμε ιδιαιτέρως το «κλέφτικο», ψιλοκομμένο χοιρινό - σαν σπιτικός
γύρος-, τραγανό και καλοψημένο, πάνω σε πίτες, με φρέσκια ντομάτα.
Ξεχώρισα ένα πιάτο ημέρας, κόκορα κρασάτο με φάβα (τόσο απρόσμενα ωραίο
ταίριασμα), με παχιά καφετιά σάλτσα με ροδοπέταλα (!) που έδιναν μια
φίνα γλυκύτητα και μεστό χρώμα. Όλες οι μαγειριές του Γιάννη Βουλγαράκη
έχουν φρέσκα μυρωδικά, βαλμένα προς στο τέλος, για να παρφουμάρουν
εντόνως. Κανένα πιάτο δεν περιέχει λιωμένο κίτρινο τυρί, κρέμα γάλακτος,
βούτυρα ή άλλα γαλακτώδη ή τυροκομικά που νοστιμεύουν ακόμη και
πεθαμένες προτηγανισμένες πατάτες. Φυσικά εδώ η πατάτα είναι φρέσκια,
λεπτή ή χοντροκομμένη, αρωματισμένη με σκόρδο, κατά βούληση. .''
Δείτε περισσότερες..ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ : Α.ΓΚΟΛΤΣΟΣ,Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Γ.ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ζ.ΛΑΛΛΗ , ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, ΛΩΡΑ, Γ. ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ, Ε. ΣΤΙΚΑ, OTINANISM, , ΦΡΑΓ.ΚΟΣ,Π. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, Α. ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Β.ΒΑΡΣΟΣ, Μ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ROSANIMARIA, Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,I.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Β. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ FREE LANCE:Ε.ΒΑΡΔΑΚΑΣ... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 29/5/2013, Ο ΑΝΤΟΝΙΧ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ-ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 18/4/2015 και ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Μάθε συνταγές για να μας μαγειρέψεις και άσε τις αναρτήσεις στο blog!
ReplyDeleteΜάλιστα. Δεν ξέρω αν θα με εμπιστετευτείτε
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete