Monday, May 12, 2014

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΡΟΣ 3ο..Οι ισχυροί του Νταβός κρούουν τον κώδωνα ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ



Κομβικής σημασίας αποδείχθηκε η συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο οικονομικό forum του Νταβός τον Ιανουάριο του 2010 και οι συνομιλίες με Σόρος και Ρουμπινί. Ο τότε πρωθυπουργός ακούει παραινέσεις για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διαπιστώνει ότι ο δρόμος προς το Μνημόνιο ανοίγει διάπλατα. Συνέχεια της μεγάλης έρευνας της «Κ».
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στο χιονισμένο Νταβός των ελβετικών Αλπεων έχουν ραντεβού κάθε χρόνο οι 2.500 ισχυρότεροι άνθρωποι του πλανήτη για να συζητήσουν τα πιο σημαντικά οικονομικά θέματα της χρονιάς. Εκείνο το πενταήμερο του τέλους Ιανουαρίου του 2010, όμως, ένα θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον: Η Ελλάδα και η κλονισμένη της αξιοπιστία.
Αυτό που ενδεχομένως έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων από εκείνες τις ημέρες είναι η άσχημη εικόνα του τότε πρωθυπουργού, που προσπαθεί να αποφύγει δύσκολες ερωτήσεις από επίμονους δημοσιογράφους. Αυτό όμως που έχει πραγματική σημασία για τα γεγονότα που ακολουθούν είναι οι παρασκηνιακές συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός με δύο από τους πιο σημαντικούς «παίκτες» της παγκόσμιας οικονομίας, τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος και τον οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί. Τι του είπαν και κατά πόσο έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις που παίρνει στη συνέχεια ο Γ. Παπανδρέου;
Διαβάστε περισσότερα..

Αναζητώντας αγοραστές για το χρέος

No comments:

Post a Comment