Wednesday, August 21, 2013

ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ του Α.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ



''Η διοργάνωση  της «γιορτής της κάπαρης» στην  Ποταμιά της Τήνου, έγινε στις 27 Ιουλίου 2013, είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια  ανάδειξης τοπικού προϊόντος και δίνει λαβή για σκέψεις και προτάσεις. Κι αυτό για πολλούς λόγους.
Η Τήνος έχει την καλύτερη ποικιλία κάπαρης. Η κάπαρη είναι ένα αυτοφυές και ανθεκτικό φυτό, που δίνει πολύτιμα προϊόντα για κατανάλωση (ανθό, φύλλα, αγγουράκια). Στη μεσογειακή διατροφή η κάπαρη κατέχει ξεχωριστή θέση και χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους.  Όπως μαθαίνουμε από τους γνώστες της πλούσιας παραδοσιακής  κουζίνας  της Τήνου κια των Κυκλάδων γενικότερα, η κάπαρη χρησιμοποιείται στις σαλάτες, σε διάφορες σάλτσες, ο αποξηραμένος ανθός γίνεται και σούπα, ενώ  αφθονούν και οι προτάσεις των νέων σεφ. Τα γούστα εξελίσσονται και η φαντασία στην κουζίνα δεν έχει όρια..''

No comments:

Post a Comment