Thursday, March 7, 2013

''ΟΤΑΝ Ο ΤΖΩΝ ΛΕΚΑΡΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΑΡΤΟΝ'' της ΜΑΙΡΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.


''Ενας πρωτάρης συγγραφέας μπαίνει στον γεμάτο μυστήριο κόσμο του κινηματογράφου. Ενας έμπειρος σκηνοθέτης τον εκμεταλλεύεται, όμως του χαρίζει τη δόξα. Ενας διάσημος ηθοποιός που αν και χρειάζεται έναν όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου για να χωρέσει την ακολουθία του αισθάνεται μόνος και αρνείται να δουλέψει αν δεν του κάνουν τα χατίρια. Μια ντίβα που διακόπτει τα γυρίσματα μόλις εμφανίζεται με τη λευκή της Ρολς Ρόις στο πλατό. 

Τούτη η ιστορία θα μπορούσε αυτοτελώς να αποτελέσει το σενάριο ταινίας που έχει όλα τα συστατικά – ίντριγκες, έρωτες και ανατροπές – για να γίνει επιτυχία καθώς και μεγάλα ονόματα όπως ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Λιζ Τέιλορ και ο Μπαρτ Λάνκαστερ. 

Είναι όμως το παρασκήνιο πίσω από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο», όπως το θυμάται και το καταγράφει στην κυριακάτικη έκδοση της ιταλικής εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» ο συγγραφέας του βιβλίου – έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο μυθιστόρημα κατασκοπείας όλων των εποχών από την επιθεώρηση Πάμπλισερς Γουίκλι - Τζον λε Καρέ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία του.

Ο χρόνος γυρίζει πίσω. Στο 1963. Ο 32χρονος δεύτερος γραμματέας της βρετανικής πρεσβείας στη Βόννη και πράκτορας..''

No comments:

Post a Comment