Tuesday, November 20, 2012

''Η ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ'' της ΕΛΕΝΗΣ ΧΕΛΜΗ

''Το θέμα αυτό είναι αντικείμενο ερευνών εδώ και 50 χρόνια. Τελευταία το θέμα έχει γίνει πολύ της μόδας και ιδιαίτερα στον τομέα της διατροφής, όπου τα αντιοξειδωτικά σκευάσματα και τρόφιμα δίνουν και παίρνουν. Φαίνεται ότι χωρίς τα αντιοξειδωτικά στοιχεία η υγεία μας και η μακροζωϊα μας κινδυνεύουν. Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα; Ας δούμε το θέμα από πιο κοντά.


Οι όροι ‘αντιοξειδωτικό’ και ‘οξειδωτικό στρες’ είναι όροι που είναι πια πολύ γνωστοί από το ευρύ κοινό. Οι διαφημίσεις μας βομβαρδίζουν με προϊόντα που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αυτός ο χυμός καρότου που είναι πλούσιος σε βήτα-καροτένιο, αυτή η μαργαρίνη που είναι πηγή αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, κοκ, κοκ. Αλλά τι είναι ακριβώς το οξειδωτικό στρες και τι είναι τα αντιοξειδωτικά;''

No comments:

Post a Comment